​Anadolu Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta: “Zamansız Yapılar Rekabet Üstünlüğü Sağlayacak”

Anadolu Gayrimenkul’un platin sponsorluğunda, Harvard Business Review Türkiye tarafından düzenlenen “Akıllı Ofisler ve Mobilite’’ etkinliğinde konuşan Usta, zamanın ilerisinde bir ofis projesi olarak tasarlanan AND’nin Ekim ayında açılacağını söyledi.

Harvard Business Review’in düzenlediği “Akıllı Ofisler ve Mobilite” etkinliğinin platin sponsoru Anadolu Gayrimenkul oldu. İş dünyasının profesyonellerini bir araya getiren etkinlikte açılış konuşmasını yapan Anadolu Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, hızla değişen ve gün geçtikçe gelişen teknoloji ile birlikte, gayrimenkul sektörünün bu değişim ve gelişimle birlikte yaşadığı dönüşüme dikkat çekti.


Usta, ‘’Teknolojik gelişmeler ile birlikte iş yaşamında da köklü değişiklikler yaşanmakta ve iş yapış modelleri yeni yönlere doğru evrilmektedir. Bu evrilme ile iş yaşamının sürdürüldüğü ofis binalarında teknik gereksinimler değişim göstermektedir. Gayrimenkul sektöründe bu teknik gereksinimlere çözümler sunabilecek yeni nesil ofis binaları ön plana çıkmaya başlamıştır. Burada önemli olan nokta bugününün ihtiyaçlarına cevap verebilen yapıların, yarın yetersiz kalmamalarıdır. Bu hızlı gelişim ve değişime uzun vadede ayak uydurabilecek, zamansız yapılar, sektörde rekabet üstünlüğü elde edebilecektir.’’ dedi.

Anadolu Gayrimenkul, ilk ofis projesi olan ve Ekim ayında Kozyatağı’nda yaşamın başlayacağı AND’nin tasarım ve geliştirme sürecinde, ofis kullanıcılarının gerçek ihtiyaçlarını anlamak ve iş yaşamının hızlı gelişim sürecinde zamanın ilerisinde çözümler sunmak amacıyla özel kurum, kuruluş ve üniversite işbirlikleri ile bir çok araştırmaya imza attı. Bu araştırmlardan biri olan ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan araştırma hakkında da konuşan Ali Baki Usta, ‘’Gerçekleştirdiğimiz araştırmalar bize gayrimenkul sektörü hakkında uzun zamandır genel kabul görmüş bazı bilgilerin aslında tüketici ve kullanıcının gerçek ihtiyaçları ile uyuşmadığını gösterdi. Bu noktada bize anlatılana değil, araştırmalardan çıkan sonuçlara odaklanmaya başladık. Örneğin teknolojik gelişmeler ve mobilite ile birlikte, artık ofislerin yerini ev ofislerin alacağı kabulünün aslında çok da geçerli olmadığı ve çalışanların elde ettikleri verileri bilgiye dönüştürmek için bir araya gelmeye ve fikir alışverişinde bulunmaya ihtiyaç duyuyor oldukları sonucuna ulaştık. Bunun gibi bir çok bilginin harmanlanması sonucunda ise sektöre ve kente değer katacağına inandığımız, zamanın ilerisinde bir ofis projesi olan AND hayata geçti.’’ diyerek sözlerine devam etti.

Ofis ve ev arasındaki sınırlar azalıyor

Etkinlikte söz alan ve çalışanların ofislerden beklentilerine değinen Anadolu Gayrimenkul Proje Yönetim Müdürü Mehmet Uğur Yıldırım ise “Günümüzün pazar eğilimleri ve hızla değişen faktörler, çalışanları daha hızlı ve hareketli çalışmaya yönlendiriyor. Diğer taraftan çalışma hayatında mesai saatleri uzuyor, ofis ve ev arasındaki sınırlar azalıyor. Ofiste geçirilen zamanın artmasının bir sonucu olarak çalışanların ofiste konfor beklentisinin artıyor ve günlük ihtiyaçları karşılamaya yönelik bir çok farklı sosyal donatı talep ediliyor. ‘’dedi.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)