Ankara Philips’in LED Teknolojisi ile Aydınlanıyor

Türkiye’nin dört bir yanında 50’den fazla ikonik yapıyı LED teknolojisi kullanarak aydınlatan Philips Lighting, şehirleri güzelleştirme misyonu ile hareket ediyor. Son olarak Ankara’da Gençlik Parkı, Kocatepe Camii, TOBB, Yüksek Hızlı Tren Garı’nın da aralarında olduğu 11 mekan aydınlatıldı.

Aydınlatma alanında dünya lideri Philips Lighting, öncüsü olduğu LED dönüşümünü bir adım öteye taşımak için çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’de hayata geçirdiği projelerle şehirleri güzelleştirmeye devam eden Philips, son 7 yılda Adana, Ankara, Bursa, Çanakkale, Edirne, Gaziantep, İzmir, İstanbul, Kahramanmaraş, Konya, Kırklareli ve Lüleburgaz da dahil olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında 50’den fazla ikonik şehir projesine imza attı.

Günümüzde aydınlatmanın artık başlı başına bir sanat olduğunu belirten Philips Aydınlatma Pazarlama Direktörü Özge Süzen, “İyi bir şehir aydınlatması projesinin, kentte yaşayanların yaşam kalitesini artırması ve kentin tamamında hem turizm hem de ekonomik gelişimi teşvik etmesi gerektiğini düşünüyoruz. 90’lı yıllardan bu yana dünya genelinde mimari yapı aydınlatması ve şehir güzelleştirme çalışmaları yapıyoruz. Bu kapsamda yüzlerce projeye imza attık. Philips olarak, yaptığımız araştırmalar da aydınlatmanın şehir güzelleştirme ve şehirlere kimlik katmadaki önemini vurguluyor. Diğer taraftan aydınlatma projeleri, şehrin güneş battıktan sonra da güvenli ve yaşanabilir olmasına katkı sağlıyor. Böylece 24 saat gerçek anlamda yaşanabilen şehirler oluşuyor” dedi.

Philips Ankara’da ilklere imza attı
-Ankara İnönü Bulvarı yol aydınlatma projesi, pilot proje olarak Türkiye’nin ilk LED’li yol aydınlatma uygulaması oldu.
-Ankara İnönü Bulvarı’nda yapılan yol aydınlatma çalışmasında kullanılan kontrol sistemi sayesinde proje, Türkiye’nin ilk bağlantılı yol aydınlatma uygulaması oldu. Bu projede kullanılan akıllı aydınlatma armatürleri sayesinde, ışık uzaktan kontrol edilebiliyor, monitör edilebiliyor ve olası arızalar durumunda kısa sürede müdahale edilebiliyor.
-Kocatepe Camii aydınlatma tasarımında ise farklı bir teknik kullanıldı. Kubbenin mimari açıdan aydınlatılması zor yüzeyi sebebiyle minarelere konumlandırılan, özel bir tasarıma sahip ve kamaşma yapmayan projektörler ile homojen bir aydınlık sağlandı.
-Ankara Kocatepe Camii aydınlatma projesinde ilk defa bu ölçekteki bir camii için akıllı beyaz teknolojisi kullanıldı. Projede 15 dakika arayla farklı beyaz tonları arasında değişen senaryolar oluşturuldu. Akıllı beyaz teknolojisi, aynı armatür ile 2700 kelvin (sıcak beyaz) ila 6500 kelvin (soğuk beyaz) arasındaki farklı ışık renk sıcaklıklarını elde etmeye olanak sağlıyor.
-Gençlik parkında Avrupa’da bir ilk olmak üzere kablosuz kontrol sistemleri kullanıldı. Parkın alt yapısı sebebiyle kablaja uygun olmayan uzak bölümlerinde kullanılan aydınlatma armatürleri kablosuz bir şekilde kontrol edilebiliyor.
-TOBB binası şu ana kadar direkt görüş aydınlatma armatürleriyle aydınlatılan Ankara’nın en büyük yüksek yapı projesi oldu. Projede, istenen etkiyi yaratabilmek için 20km metrajında kullanılan ürünlerle, dinamik aydınlatma ve video gösterileri yapılabiliyor.

Philips’in hayata geçirdiği projelerden bazı örnekler
Şehir - Aydınlatılan Mekanlar
Adana - Sinanpaşa Köprüsü
Ankara - Yüksek Hızlı Tren, Gençlik Parkı, Kocatepe Camii, TOBB, Amfitiyatro, Anayasa Mahkemesi
Bursa - Saat Kulesi, Ulu Camii, Enerji Müzesi
Çanakkale - Çanakkale Şehitliği
Edirne - Tarihi Tunca Köprüsü
İstanbul - Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Kuleli Askeri Lisesi
İzmir - Saat Kulesi, Asansör, Tarihi Hava Gazı Fabrikası, Kordon
Kahramanmaraş - Abdülhamit Han Camii
Konya - Kelebek Vadisi


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)