Austrotherm Türkiye’den Enerji Sektörüne Mantolamada İkinci Evre Çağrısı

Austrotherm Türkiye 8-9 Kasım tarihlerinde Ankara’da gerçekleşen 11. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nda “Isı Yalıtımda İkinci Evre” konusunda sektöre çağrı yaptı. Etkinlikte enerji tasarrufu ile ısı yalıtım kalınlıkları arasındaki ilişkiye dikkat çeken Austrotherm Türkiye, ISI YALITIMI ÜLKE KAZANIMI bilinçlendirme projesinin detaylarını sektör ile paylaştı.

 Austrotherm Türkiye, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığın destekleriyle 11. kez düzenlenen "Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nda yer aldı. 8-9 Kasım tarihleri arasında Congresium Ankara Ato Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen fuarda Austrotherm Türkiye, “Isı Yalıtımda İkinci Evre” konusunda sektörle bilgi paylaşımında bulundu. Austrotherm Türkiye fuarda, ısı yalıtım kalınlıkları ile enerji tasarrufu arasındaki ilişkiye dikkat çekerken, “Isı Yalıtımı Ülke Kazanımı” bilinçlendirme projesine dair bilgileri paylaştı.

Mantolamada ikinci evre. “Ne kadar kalın ısı yalıtım levhası, o kadar çok enerji tasarrufu”

Artan enerji fiyatlarının yalıtım ihtiyacını daha da artırdığını düşünecek olursak, Türkiye ısı yalıtımıyla ilgili bir aydınlanma sürecine girdi diyen Austrotherm Türkiye Genel Müdürü Özgür Kaan Alioğlu, “Kamuoyunda ısı yalıtımı ve mantolama bilincinin oluşturulabilmesi konusunda birinci evreyi tamamladığımızı söyleyebiliriz. Artık herkes ısı yalıtımının öneminin ve sunduğu faydanın farkında. Şimdi mantolamada ikinci evre dönemi. Artık sektör olarak tüketiciye ve kamuoyuna, üst seviyede verimli mantolama sistemlerine nasıl sahip olabileceklerini daha yüksek sesle anlatmamız gerekiyor. Bir mantolama sistemi birçok komponentten oluşuyor. Ancak asıl işi yapan, yani ısı yalıtımını sağlayan komponent “Isı Yalıtım Levhası”. Mantolamanın kalbinde ısı yalıtım levhası yer alıyor. Ne kadar kalın ısı yalıtım levhası, o kadar çok enerji tasarrufu demek” dedi.

Herkesin kazandığı sihirli bir denklem

Avrupa’da yaklaşık 12 cm’ler civarında olan ortalama Isı Yalıtım Levhası kalınlıklarının ülkemizde ne yazık ki 4 cm mertebelerinde olduğunu belirten Alioğlu, mantolama maliyetlerinde sadece yaklaşık 20% artış ile elde edilecek kazanımlar hakkında şu bilgileri verdi.

Alioğlu; “Tüketicilerin yaklaşık 2 kat (100%) daha fazla enerji tasarrufu yapmaları sağlanacak. Mantolama yatırımlarının geri dönüş sürelerini yaklaşık 40% oranında azaltacak, tüketici ve hane ekonomisine çok büyük bir pozitif etki yaratılmış olunacak. Uygulayıcıların seğimsiz ve düzgün cepheleri daha hızlı ve daha az işçilik ile imal etmelerine imkan tanınacak. Buna bağlı olarak ısı yalıtım malzemeleri sektörü, ekonomik gelişmelerden bağımsız olarak yaklaşık 100% büyütmüş olacak. Doğal olarak sektörün devlete ödediği vergi miktarı da 100% artmış olacak.

Ülkemizin konutlarda ısıtma-soğutma amaçlı ithal ettiği enerji miktarı nerdeyse yarı yarıya inmiş olacak. Bu sayede enerji ithalatı kaynaklı cari açık sorunumuzun çözümüne büyük bir katkı sağlanacak. Ayrıca doğanın korunması açısından da, enerji tüketiminin azalması sayesinde salınan karbon gazları miktarı yaklaşık yarı yarıya düşecek. Bu denklemde kaybeden yok, her paydaşın kazandığı bir denklem. Daha kalın ısı yalıtım levhası kullanımı, bir ISI YALITIMI ÜLKE KAZANIMI projesidir.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)