Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir…

2012 yılında doğru kablo kullanımı konusunda farkındalığı artırmak amacıyla Prysmian Group Türkiye tarafından başlatılan “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir…” girişimi tüm dünyada yankı uyandırdı. Prysmian’ın tüm dünyadaki bayilerinin katıldığı PryVilege Organizasyonu’nda projeyi anlatan Prysmian Group Türkiye CEO’su Erkan Aydoğdu, “Dünyanın her yerinden bizi ülkelerine davet ederek, bu girişimin ülkelerinde uygulanması yolunda destek istediler” dedi.

Dünya çapında enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Group Türkiye, Türk kablo sektörünün en büyük girişimi olan ve doğru kablo kullanımı hakkında sektörü bilinçlendirmeyi, farkındalığı artırmayı hedefleyen “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir...” girişimini dünyaya duyurmaya yolunda çalışmalarına devam ediyor.


Bu yıl 18-19 Mayıs tarihlerinde, İtalya’nın Sorrento kasabasında düzenlenen ve Prysmian’ın tüm dünyadaki bayilerinin katıldığı PryVilege Organizasyonu’nda Prysmian Group CEO’su Valerio Battista ve Prysmian Group Enerji İşleri Başkanı Hans Nieman ile birlikte Prysmian Group Türkiye CEO’su Erkan Aydoğdu da bir sunum yaptı.

‘Farklılaşma, Yenilikçilik ve Sürdürülebilirlik’ stratejileri doğrultusunda, tüm dünya bayilerine ‘Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir...’ girişimini anlatan Erkan Aydoğdu, “Girişim, tüm katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü, takdir topladık. Bizi ülkelerine davet ederek, bu girişimin ülkelerinde de uygulanması yolunda destek istediler” dedi. ‘Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir...’ girişiminin, dünya çapında bu derece ilgi görmesinin kendilerini cesaretlendirdiğini ifade eden Aydoğdu, “Bu girişimle ilk başta yola çıkarken, sadece Türkiye’de değil, dünyada ses getirecek bir çalışma olduğunun hep altını çizmiştik. Şimdi bunu görmek, ilerlediğimiz yolun ne derece doğru olduğunu kanıtlıyor” diye konuştu.

2000 kişiye ulaştı

Aralık 2012’de ‘Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir…’ girişiminin lansmanına 300’den fazla kişinin katıldığını ifade eden Aydoğdu, “İlk aşamada, Türkiye genelinde 13 şehri ziyaret ettik ve girişimimizi anlattık. Road show kapsamında, 2 ülkede 12 şehirde 23 seminer düzenledik, 1430’dan fazla kişiye birebir ulaştık. Ardından 2. aşamaya geçtik. Bu aşamanın en önemli unsuru, Ar-Ge ekibimiz tarafından pazardaki paydaşlarımızla yakın ilişkiler içinde geliştirilen, doğru kablo seçimine yardımcı bir program Kablomatik oldu. Kablomatik’e erişmek için www.prysmianperformanstesti.com web sitemizi ve iPhone uygulamamızı kullanıyoruz. Ayrıca, uygulamaya Blackberry ve Android’den de ulaşılabilir. Reklam, röportaj ve promosyonları çalışmaları ile 2. aşamada farklı kitlelerden birçok kişiye dokunmuş olduk. Ancak girişimin henüz amacına ulaştığını düşünmediğimiz için, yeni araştırmalarla, yeni testlerle 3. aşamayı başlattık. 2645 olan test sayımız, bu aşamaya kadar 6288’e çıktı. Bu aşama kapsamında da Adana’da, Ankara’da, İzmir’de ve Mudanya’da fabrikamızda düzenlediğimiz 12 seminerle yaklaşık 650 yeni kişiye ulaştık. Böylece toplamda, birebir ulaştığımız kişi sayısı 2000’i geçmiş oldu” dedi.

Üniversite öğrencileri kablonun kullanım alanlarını öğrendi

‘Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir…’ girişimini çeşitli üniversitelerin mühendislik fakültelerindeki öğrencilere anlatmak isteyen Prysmian Group Türkiye, bu kapsamda ilk eğitimini İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü’ndeki 60 mühendislik fakültesi öğrencisine verdi. Şirket eğitim boyunca, özellikle öğrencilerin ilgi alanları kapsamında ‘Genel Kablo Yapısı ve Uygulamaları’ hakkında öğrencilere detaylı bilgiler aktardı. 2015 yılı boyunca sürecek eğitim süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Erkan Aydoğdu, “2012 yılında açıkladığımız firma misyonumuz ‘Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz’ kapsamında, fabrikamıza ve sektörümüze olduğu kadar, Türkiye’nin geleceği gençlerimize de yatırım yapıyoruz. Bu anlamda, öğrenci arkadaşlarımızla buluşmaktan dolayı mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim. Vermiş olduğumuz eğitimler kapsamında, mühendislik fakültesi öğrencileri arasında başta genel kablo yapısı ve uygulamaları olmak üzere kablo güvenliği ve Türkiye’deki kablo kullanım alanları gibi birçok konuda farkındalık yaratmak istedik. Planlarımız dahilinde başka üniversitelerin mühendislik bölümlerindeki öğrencilere de eğitim vermeyi hedefliyoruz” dedi.A


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)