Elmas Şeklinde Bir Mühendislik Binası Tasarımı
Sheffield Üniversitesi'ndeki çığır açan Diamond binası tamamlanmasının ardından, Üniversite'nin öğrenciler ve akademisyenler için birinci sınıf tesislerle Mühendislik Fakültesini geliştirme ve genişletme tutkusuna büyük katkı sağladı.
Elmastan İlham Alan Cephe
Benzersiz cephesinden dolayı The Diamond olarak betimlenen bina, Twelve Architects tarafından tasarlandı ve Balfour Beatty tarafından inşa edildi. 9.500 m2'lik bir tesis, uzman mühendislik laboratuvarları, amfiler, büyük ölçekli esnek öğretim alanları, atölyeler, bir öğrenme kaynağı merkezi ve entegre 5.000 öğrenciye kadar resmi ve gayri resmi çalışma ortamları barındırıyor.
Diamond, Üniversitenin Mühendislik lisans öğrencilerinin çoğuna bir yuva sağlamanın yanı sıra, 21. yüzyıl araştırma ve uygulamalarına uygun bir ortamda iş birliğini ve disiplinler arası çalışmayı teşvik eden bir dizi başka bölüm için de olanaklar sağlar.
81 milyon sterlin ile Üniversite tarafından şimdiye kadar yapılmış en büyük eğitim ve öğrenim sermaye yatırımıdır. Bu mühendislik fakültesi, Birleşik Krallık'ın önde gelen mühendislik üniversitesi olma ve Mühendislik Fakültesinin boyutunu iki katına çıkarma hedefini destekleyecek bir bina çağrısında bulunmuştur. Mevcut akademik yıl için başvuruların %25 oranında artmasıyla müşteri ekibi, Diamond'ın birinci sınıf akademisyenleri ve en iyi öğrencileri çekmeye devam etmede önemli bir rolü olduğuna inanıyor.
Dış görünüm, Diamond için ayırt edici bir varlık yaratır. Eloksallı alüminyum ve cam cephe, çevredeki tarihi binaların detaylarından ve özellikle bitişik kilisenin pencerelerini çevreleyen taş oymadan ilham alıyor. Ayrıca, mühendislik alanında çalışılan ve Üniversite tarafından çeliğin mikro yapısının işleme sırasında nasıl değiştiğini açıklamak için kullanılan ayrı bir model olan “hücresel otomat”a atıfta bulunur.
Binanın misyonu, temel bilimden profesyonel uygulamaya kadar tüm mühendislik yelpazesinde çalışmayı desteklemektir. Twelve Architects bu bağlamda, zemin kat seviyesinde halka açık bir yol oluşturmuş ve yoldan geçen insanların mühendislik faaliyetlerini görmelerini sağlayan “vitrin” şeklinde merkezi bir atriyum tasarlamıştır.
İklime Uyumlu Fakülte Tasarımı
Doğal olarak havalandırılan atriyum içinde, resmi olmayan kişisel ve grup öğrenimi için kavisli “bakla” şeklindeki mobil alanlar bulunur. Sınıflar, laboratuvarlar ve ofisler, en iyi mühendislik eğitimi ve araştırmalarını sergileyen öğretim alanlarına, öğretim alanlarından iç manzaraları en üst düzeye çıkarmak için tam yükseklikte camla atriyumun kuzey ve güneyinde düzenlenmiştir. Çatı ışıklıkları, iç mekânı gün ışığı ile doldurur ve birinci kat atriyumundaki özel tasarımlı camlı çalışma masaları, doğal ışığın zemine nüfuz etmesine ve akustik bir ayrım yaratırken zemin seviyelerinin alçalmasına izin verir. Alt zemin seviyesinde toplam 1500 alan kapasiteli bir dizi amfi bulunmaktadır ve en büyük amfisi 400 kişiliktir.