Enerji Devleri Bosphorus Energy Club Zirvesinde Bir Kez Daha Türkiye ve Bölgenin Gündemini Değerlendirecek
Bu yıl 11 Ekim’de beşincisi düzenlenecek The Bosphorus Energy Club (BEC) toplantısında enerji sektörünün önemli oyuncuları Türkiye’nin ve bölgenin enerji gündemini değerlendirecek. Gündemde dünya enerjisinde son bir yıldaki gelişmeler ve önümüzdeki yıl beklenen değişiklikler, Rusya ile Türk Akım anlaşmasının getirecekleri, nükleerdeki gelişmeler, AB’nin enerji vizyonu, Afrika enerji açılımı gibi konular ele alınacak.
Türkiye’nin ve bölgenin en güçlü enerji şirketlerinin buluşma noktası olan The Bosphorus Energy Club (BEC) Zirvesi, 11 Ekim 2016 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Her yıl üyeleri ile Türkiye ve bölge ülkelerinin hükümet yetkililerinin de dahil olduğu ve enerji gündemini yakından ilgilendiren gelişmelerin ele alındığı BEC Zirvesi’nde enerji alanında yeni ortaklık ve işbirliği biçimleri geliştirme ve çeşitlenen riskleri iyi yönetip elde edilecek yararları artırma çalışmalarına imza atılıyor.
BEC Zirvesi’nde bu yıl “Navigating through new transformation in energy: What decisions and policy actions by business and government leaders?” teması ile sektörün önde gelenleri enerjide yaşanan dönüşümü tartışacaklar.
Her zirve öncesi olduğu Kulüp Başkanı Mehmet Öğütçü ve BEC Başkan Yardımcısı ve PwC Türkiye Enerji Sektörü Lideri Murat Çolakoğlu öncesi düzenlenen sohbet toplantısında basın mensupları ile bir araya geldiler.
Mehmet Öğütçü’nün değerlendirmelerini ekli dosyada bulabilirsiniz.
Enerjinin genç liderleri
BEC geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği “BEC Enerjide Genç Liderler” programı ile enerji, jeopolitika ve yatırım konularına ilgi duyan 35 yaş altındaki lisans-üstü öğrencilerini ve halen çalışmakta olan genç profesyonelleri sektörün yerli ve yabancı liderleriyle bir araya getiriyor. Sohbet toplantısına katılan bu genç liderlerden bazıları program kapsamında edindikleri deneyimleri aktardılar.
Toplantıda ele alınan konular
- Dünya enerjisinde son bir yılda ne değişti, önümüzdeki yılda ne gibi değişiklikler bekliyoruz, bunların Türkiye ve çevremizdeki bölge ülkeleri üzerine yansıması nasıl olacak?
- Rusya ile Türk Akım anlaşmasının imzalanması ne gibi yeni açılımlar ve meydan okumalar yaratacak?
- Irak’tan Kürt gazi, İsrail ve Güney Kıbrıs’tan Doğu Akdeniz gazi gelebilecek mi, TANAP ve TAP projeleri beklendiği gibi ilerleyecek mi?
- Rusya, İran ve İsrail ile yeniden yakınlaşmanın dış politika, güvenlik, enerji ve yatırım etkileri nasıl olacak?
- AB’nin enerji vizyonu ile bizimki ne ölçüde uyuşuyor? Ortak hareket etme imkânları yok mu? Güneydoğu Avrupa ile enerji bütünleşmesi nasıl olmalı?
- Afrika’daki açılımların enerji ayağı ne ölçüde güçlü? Daha neler yapılabilir?
- Çin’in “Tek Kuşak-Tek Yol” girişimi bizi ne ölçüde kapsamına alıyor?
- Küresel enerji düzeninde fosil yakıtlara yatırım azalırken yenilenebilir enerjiye ve teknolojilere artmasını nasıl izah edebiliriz? Benzeri bir gelişmeyi Türkiye de yaşıyor mu?
- Mevcut yatırımcıların hem borç geri ödemelerindeki sorunlar hem mevzuattaki değişiklikler hem de artan diğer riskler karşısında nasıl hareket etmelerini bekliyorsunuz?
- Nükleerdeki gelişmeler cesaret verici mi?
- Hükümete ve iş dünyasına öneriler