Guatemala'da Başlayan Bir Gönüllülük Hikayesi

Disiplinlerarası üretim ve buluşmalara alan açmaya devam eden Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, başlattığı yeni projesinde bütüncül bakış açısıyla sürdürülebilirliğin tüm boyutlarını kitaplar aracılığıyla aktarıyor. Sürdürülebilirlik Adımları Derneği (SADE) iş birliğiyle hayata geçirdiği ‘Bir Dünya Okumak’ Söyleşileri projesi kapsamında ezber bozan yazarlar sürdürülebilirliğe farklı perspektiften bakıyor.

Gazeteci Yazar Beliz Kudat

Bilginin gücüne, yazının kalıcılığına ve kitap kokusunun zamansızlığına inanarak oluşturulan ve içinde tasarım-sanat-sürdürülebilir mimari ağırlıklı özel bir koleksiyondan oluşan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin kütüphanesindeki kitaplardan ilhamla hayata geçirilen ‘Bir Dünya Okumak’ projesi kapsamında alanında yetkin ve dünyayı farklı gözlerle yorumlayan anlatıcılarla bir dizi söyleşi düzenleniyor.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları odağında güncel konuları farklı disiplinlerden kişilerle derinlemesine irdeleyen ‘Bir Dünya Okumak’ Söyleşileri, kitaplar aracılığıyla sürdürülebilirliğe farklı pencerelerden bakıyor.

Serinin ikinci söyleşine konuk olan gazeteci-yazar Beliz Kudat, Guatemala'da bir yetimhanede başlayan gönüllülük hikayesini anlatıyor. ‘Yoldan Gönüllü Çıktım’ kitabının da yazarı olan Kudat, kurumsal iş hayatından ayrılarak sivil toplum kuruluşlarıyla yolunun nasıl kesiştiğini ve bu süreçte neler yaşadığını dinleyicilere keyifli bir dille aktarıyor. Kudat ayrıca Türkiye’deki gönüllülük bilincinin son dönemde nasıl yeşerdiğini ve bu alanın daha fazla sahiplenilmesi gerektiğinin de altını çiziyor.

Sürdürülebilirlik ve gönüllülük arasındaki bağın önemine vurgu yaparak bizlere yol gösteren Beliz Kudat’ın bu keyifli söyleşisini izlemek için Youtube linkini aşağıda bulabilirsiniz.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)