İnşaatta CO2 Minimizasyonu: Schüco Carbon Control

Carbon Control ile Schüco, bir binanın yaşam döngüsü boyunca uzanan, cephenin karbondan arındırılmasının mülke özel olarak kontrol edilebildiği ürün ve hizmetlerden oluşan modüler bir teklif sunar.

Schüco Carbon Control

Bu çağın en büyük zorluklarından biri inşaat sektöründe “iklim nötr“lüğe ulaşmak. İnşaat sektörünün, iddialı resmi verileri karşılama ve binaların inşaası, işletilmesi ve renovasyonu sırasında ortaya çıkan CO2 emisyonlarını sıfıra indirme görevi var. Karbon Kontrolü ile Schüco, binanın tüm yaşam döngüsü boyunca farklı ürün ve hizmetlerden oluşan, pencerelerin, kapıların ve cephelerin karbondan arındırılmasının, projeye özel kontrol edilebildiği modüler bir teklif sunuyor.

Avrupa’daki hedefler zorlu. AB Komisyonu’nun Avrupa Yeşil Anlaşması kapsamındaki “Fit for 55” önlem paketiyle, AB’deki sera gazı emisyonlarının 2030 yılına kadar 1990 yılına oranla %55 oranında azaltılması ve AB’nin 2050 yılına kadar iklim açısından nötr hale gelmesi hedefleniyor. Federal Hükümetin İklim Koruma Yasası ile Almanya, emisyonları 2030 yılına kadar %65 oranında azaltmaya ve 2045 yılına kadar sera gazı nötrlüğünü koruma kararı aldı. Bina inşaatı ve kullanımı, küresel sera gazı emisyonlarının neredeyse yüzde 40’ını oluşturuyor. Bu sebeple inşaat sektörünün, ulaştırma sektörüyle birlikte en büyük zorluklarla karşı karşıya kalması muhtemel. Bielefeld merkezli Schüco, modüler Schüco Carbon Control teklifiyle artık inşaat sürecine dahil olan herkese, iklim dostu bir bina kabuğunun gerçekleştirilmesini kontrol etmeyi mümkün kılan bir araç sağlıyor. Bu sayede binalar; 2030, 2045 ve 2050’den sonra bile yasal gereklilikleri karşılayabilecek, geleceğe yönelik yatırımlar olmaya devam edecek. Gelecekte, bir binanın GWP değeri (Küresel Isınma Potansiyeli değeri) kullanılarak hesaplanan “yaşam döngüsü sera potansiyeli”, değerin uzun vadede korunması açısından çok önemli olacak.

GWP değeri, operasyonel ve somutlaşmış karbon emisyonları arasındaki etkileşimden ortaya çıkar. Operasyonel karbon emisyonları binanın işletimi sırasında ortaya çıkar; somut karbon emisyonları ise kullanılan ürünlerde ne kadar CO2 gömülü olduğunu gösterir. Malzemelerin kaynak tasarrufu sağlayan kullanımı, akıllı bina kontrolü veya Cradle to Cradle sertifikalı ürünler yoluyla toplam emisyonlar azaltılabilir. 

Ancak bu sürecin ve dolayısıyla karmaşık düzenlemelere ve sertifikalara uygunluğun kontrolü zordur. Planlama ve mimarlık ofislerinin çok sayıda gereksinim ve spesifikasyona uyum sağlaması giderek zorlaşmakta. Öte yandan uygulamacılar, şirketlerinin rekabetçi ve geleceğe hazır kalabilmesi için sürdürülebilir ihalelerin gerekliliklerini karşılama zorluğuyla karşı karşıya. 60’tan fazla sertifikalı alüminyum sistemiyle Schüco, Beşikten Beşiğe prensibinin inşaat sektöründe uygulanmasında öncü ve bu sayede uzun vadeli CO2 tasarrufuna ve kaynak tasarrufuna katkıda bulunuyor.

Schüco Carbon Control‘ün 4 fazı 

Schüco Carbon Control‘ün 4 fazı

Carbon Control ile Schüco, bir binanın yaşam döngüsü boyunca uzanan, cephenin karbondan arındırılmasının mülke özel olarak kontrol edilebildiği ürün ve hizmetlerden oluşan modüler bir teklif sunar.

Schüco Karbon Kontrolü bir binanın dört yaşam aşamasına göre yapılandırılmıştır: 1 Planlama: Karbon Azaltımı için Tasarım, 2 İnşaat: Karbon Azaltımı için İnşaat, 3 Operasyon: Karbon Azaltımı için Bina Yönetimi, 4 Tekrar Kullanım: Karbon Azaltımı için Geri Dönüştürme. Size teklifimiz, Schüco portföyündeki ürün ve hizmetlere ek olarak, bina kabuğunun CO2 ayak izini aktif olarak en aza indirme konusunda mimarları, planlamacıları ve uygulamacıları destekleyen, mülke özel tavsiyeleri de içerir. Schüco, ürün gamını, önemli ölçüde azaltılmış CO2 ayak izine sahip iki alüminyum türünü içerecek şekilde genişletiyor: Schüco Düşük Karbonlu Alüminyum (LC) ve Schüco Ultra Düşük Karbonlu Alüminyum (ULC). 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)