Kastamonu Entegre, Teknoloji Ödülünün Sahibi Oldu
Kastamonu Entegre’nin yenilenebilir temiz enerji üretimi projesi, TÜBİTAK, TÜSİAD ve TTGV tarafından yürütülen 13. Teknoloji Ödülleri kapsamında “Üniversite-Sanayi İş Birlikleri” kategorisinde ödüle layık görüldü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın onur konuğu ve konuşmacı olarak yer aldığı ödül töreninde firma adına ödülü, Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız aldı.
AR-GE ve inovasyon alanındaki çalışmaları ve üniversitelerle işbirlikleri ile öne çıkan Kastamonu Entegre, “Atık Biokütlelerin Gazlaştırılması ve Yenilenebilir Temiz Enerji Üretimi” projesi ile 13. Teknoloji Ödülleri kapsamında “Üniversite-Sanayi İş Birlikleri” kategorisinde ödüle layık görüldü. Yeni teknoloji, yenilikçi ürün ve süreç geliştirilmesini özendirmek amacıyla TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından oluşturulan 13. Teknoloji Ödülleri’nde bu yıl, 8 kategoride 45 finalist proje yarıştı. 20 Kasım Salı günü Sabancı Center’da düzenlenen, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın onur konuğu ve konuşmacı olarak yer aldığı ödül töreninde firma adına ödülü, Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız aldı. TÜBİTAK- TEYDEB desteği ile yürütülen “Atık Biokütlelerin Gazlaştırılması ve Yenilenebilir Temiz Enerji Üretimi” projesi hem sürdürülebilirlik, ekonomi ve çevre alanlarında sağladığı katma değer, hem de Gebze Teknik Üniversitesi ile gerçekleştirilen kapsamlı Ar-Ge işbirliği ile öne çıktı.
Projenin, kurumun genel sürdürülebilirlik stratejisi ile bağlantılı olduğunu vurgulayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Ar-Ge ve inovasyon odaklı yönetim yaklaşımıyla faaliyetlerini sürdüren Kastamonu Entegre, yurt içi ve yurt dışı üretim tesislerinde, tüm süreçlere yönelik iyileştirme ve geliştirme çalışmalarını aralıksız yürütmektedir. Üniversite ve sanayi işbirliğinin önemine inanan ve kolektif çalışma prensibiyle sektörde örnek projeler oluşturan şirketimiz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK desteklerini büyük bir motivasyon kaynağı ve fırsat olarak görmektedir. Bundan sonraki süreçte de sürdürülebilir yüksek katma değerli üretime katkı sağlayacak projeler geliştirmek adına Ar-Ge çalışmalarımıza Teknopark-İstanbul’da devam edeceğiz.”
“Atık Biokütlelerin Gazlaştırılması ve Yenilenebilir Temiz Enerji Üretimi” Projesi Hakkında
Kastamonu Entegre Gebze tesislerinde, mevcut sekiz farklı yakıt türünden faydalanmak amacıyla geliştirilen bu projeyle, üretim tesislerinde proses sırasında ortaya çıkan atık biokütlelerin yakılmadan, devreye alınan gazlaştırma tesisinde verimli bir şekilde enerjiye dönüştürülüp gazlaştırılması ile bertarafı sağlanıyor. Ulusal ağaç bazlı panel sektöründe ilk defa Kastamonu Entegre tarafından kullanılan bu teknolojiyle, daha az yatırım maliyeti ile hem yüksek enerji verimi sağlanıp hem de atık yönetimi daha etkin bir şekilde gerçekleşmektedir. TÜBİTAK- TEYDEB desteği ve Gebze Teknik Üniversitesi işbirliği ile geliştirilen bu proje, sürdürülebilirlik noktasında, hem ortaya çıkan tesisin istihdama, çevreye ve ekonomiye olan olumlu katkıları hem de sektör içi ve sektör dışı; ulusal ve uluslararası düzeyde referans olacak bir potansiyele sahiptir. Bu proje “2018 ICCI Enerji Ödülleri” kapsamında verilen "Biyokütle ve Atık" kategorisinde ödüle de layık görülmüştür.