"Kurulmuş Gerçeklik Çağında, Kent ve Mimarlık"
ACE Mimarlık P'not Etkinlikler Dizisi, "Kurulmuş Gerçeklik Çağında, Kent ve Mimarlık" Konu Başlıklı Sunumu ile Sn. Abdi Güzer’i Konuk Ediyor
ACE Mimarlık, P'not Etkinlikler Dizisi kapsamında konuklarını ağırlamaya devam ediyor. 16 Mayıs Perşembe günü gerçekleşecek, sıradaki etkinliğin konuğu "Kurulmuş Gerçeklik Çağında, Kent ve Mimarlık" konu başlıklı sunumu ile Sn. Abdi Güzer olacak.
Etkinlik saat 19:30'da ACE Ofis'te gerçekleşecek. Katılım durumunuzu bildirmek için 0312 439 68 38-39-40-41 numaralı telefonlardan ACE Mimarlık'a ulaşabilirsiniz.
Etkinlik, katılamayanlar için ACE Mimarlık’ın Instagram ve Facebook hesaplarından canlı olarak yayınlanacaktır. Gelecek etkinlikler ise firmanın tüm sosyal medya hesaplarından güncel olarak takip edilebilir.
CELAL ABDİ GÜZER
Prof. Dr. Celal Abdi Güzer Lisans derecesini 1982 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden almıştır. Yüksek Lisans ve Doktora calışmalarını aynı üniversitede tamamlayan Güzer İngiltere’de, Newcastle upon Tyne Üniversitesi’nde mimarlık eleştirisi üzerine doktora çalışması yapmış ve ders vermiştir.
Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Güzer, mimarlık eleştirisi üzerine ders vermekte ve dördüncü sınıf proje stüdyosu yürütücülüğü yapmaktadır. Teori, eleştiri ve tasarım odaklı pek çok ulusal ve uluslararası yayını olan Güzer ODTÜ’de Bölüm başkan yardımcılığı, dekan yardımcılığı, anabilim dalı başkanlığı gibi görevler üstlenmiş, bir dönem Mimarlar Derneği 1927 genel başkanlığı yapmıştır.
Çeşitli yarışmalarda jüri üyeliği yapan Güzer, mimari proje yarışmalarında dördü birincilik olmak üzere çok sayıda derece ve ödül sahibidir. Projelerini ağırlıklı olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi bünyesinde gerçekleştiren Güzer’in uygulanmış ve devam eden çok sayıda kentsel ve mimari projesi vardır. Bu projeler arasında yer alan MATPUM araştırma merkezi yapısı 2008 yılında YEM ödülüne, Zeugma Müzesi 2012 yılında Cumhurbaşkanlığı ödülüne layık bulunmuştur. Güzer’e 2019 yılında mimarlığa yaptığı katkılar nedeni ile TSMD jüri özel ödülü verilmiştir.
2013 yılında Uluslararası Antalya Mimarlık Bienali’nin küratörlüğünü üstlenen ve “şablon / template” temalı ana sergiyi düzenleyen Güzer’in araştırma konuları arasında mimarlık eleştirisi, çağdaş mimarlık uygulama ve kavramları, konut ve toplu konut, kentsel dönüşüm ve sürdürülebilirlik gibi konular yer almaktadır.