Mimari Özgürlüğün Adı Geberit Pluvia
Baharın gelmesiyle başlayan ilkbahar yağışları diğer bir adıyla konveksiyonel yağışlar, kısa süreli bir etki gösterse de metrekareye oldukça fazla yağış bırakıyor. AVM’ler, havalimanları ve endüstriyel tesisleri düşündüğümüz zaman, bu yağışlar sırasında suyun hızlı tahliyesi önemli bir konu. Bu sağanak yağışlar için son teknolojiyi kullanarak Pluvia’yı geliştiren İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit, saniyede 12 veya 25 litre kapasiteli Pluvia süzgeçleri ile su baskınlarının önüne geçiyor.
Baharın gelmesiyle başlayan konveksiyonel yağışlar ya da halk diliyle ‘kırkikindi’ yağışları, yağdığı bölgede kısa süreli etkili olsa da metrekareye oldukça fazla yağış bırakıyor. Bu nedenle 400 m2 ve üzeri alanlar için suyun hızlı tahliye edilmesi önemli bir konu. Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu lokasyonlardan AVM’ler, havalimanları ve futbol sahalarını düşündüğümüz zaman bu konuya firmalar hassasiyetle yaklaşıyor. Bu farkındalıkla oluşabilecek ani su baskınlarına son teknolojiyle cevap veren Geberit, saniyede 12 veya 25 litre kapasiteli Pluvia Drenaj Sistemi ile su baskınlarının önüne geçiyor.
Geberit Pluvia ile saniyede 12 veya 25 litre kapasiteli su drenajı
Pluvia sisteminin genellikle geniş çatılarda tercih edilen bir drenaj sistemi olduğunu belirten Geberit Türkiye Ürün Müdürü Fikret Gençgel, Pluvia’nın en az 1000-1500m2 üzerindeki binalarda ideal çözüm olarak ortaya çıktığını söyledi. Gençgel, “Pluvia, mimarlara bina içerisinde yatayda hiç eğim vermeden bir toplama olanağı sunduğu için tasarımda büyük bir avantaj sağlıyor. Biz Geberit olarak buna ‘Mimari özgürlük’ diyoruz. Daha az süzgeçle çözüm sağlayan Pluvia Drenaj Sistemi, 12 litre kapasiteli süzgeciyle ortalama 400 m2’den fazla bir alanı drene edebiliyor. Böylelikle kullanıcısına daha az süzgeç daha az boru daha az çıkış hattı ve binanın içerisindeki alt yapı tesisatında hiçbir çalışma yapılmaması sistemin tercih edilmesinde büyük bir avantaj sağlıyor” dedi. Türkiye’de Pluvia Drenaj Sistemi ile çok sayıda projede yer aldıklarını söyleyen Gençgel, “Aslına bakarsanız biz Pluvia ile çok fazla projede yer almamıza karşın sistemin daha da yaygınlaştırılması için iş ortaklarımızın müşterileriyle ve tasarım firmalarıyla daha yakın temas kurması gerektiğine inanıyoruz. Ve bunun için mümkün olan herkese sistemi tanıtmaya çalışıyoruz. Markamızın bilinirliğine katkı sağlayacak her ayrıntı bizim için çok önemli” diye açıkladı.
“İşimizin arkasında 10 yıl garanti ile duruyoruz”
Bir süzgecin ortalama tahliye edebileceği alanın 400 m2 olduğu tekrar hatırlatan Gençgel, konutların bu sisteme uygun olmadığının da altını çizdi. Standart bir yapının metrekare maliyetinin 4 Euro civarında olduğunu fakat bu rakamın yapının durumuna göre değişkenlik gösterebileceğini sözlerine ekleyen Geberit Türkiye Ürün Müdürü Fikret Gençgel, “Geberit olarak Pluvia sistemini oluşturan ürünlere 10 yıl garanti veriyoruz. Dolayısıyla işin arkasında kurumsal firma olarak durduğumuzu gözler önüne seriyoruz. Uygulamayı eğitimli uygulamacı bayilerimiz yapıyor. Proje kapsamında tasarım aşamasından uygulama ve malzemeye kadar hepsini paket olarak sunabiliyoruz. Bu müşteriler için tercih edilebilir bir kriter.”