Öğrenciler İçin Tasarlanan Turuncu Tribün Merdiven Tasarımlarına İlham Oluyor
Neden Fabrikası, MVRDV ve Delft Teknoloji Üniversitesi tarafından yönetilen yeni kurulmuş bir araştırma enstitüsüdür. 2008 Yılında çıkan yangının ardından, enstitü üniversitenin eski genel merkezine taşınmak zorunda kalıyor. Eski bir avludaki Why Fabrikası için ayrılan alanla MVRDV, kendisini binanın geri kalanından parlak turuncu renkte açıkça ayıran yeni bir tesis tasarlıyor. Bu turuncu müdahale, TU Delft içindeki Why Fabrikasının bağımsız statüsünü vurgulamakta ve öğrencileri tam anlamıyla öğretmenlerinin üzerine koymaktadır.
MVRDV ve Delft Teknoloji Üniversitesi tarafından yönetilen ve bir araştırma enstitüsü olan Why Fabrikası, yeni kurulduğu zamanlarda Teknik Üniversitenin Fakülte Binasının en üst katına taşınıyor. Taşınmasından birkaç hafta sonra, bina 12 Mayıs 2008'de yangınla tahrip ediliyor. Sonuç olarak, üniversitenin eski merkezi olan tarihi bir bina, önümüzdeki beş yıl boyunca fakülteyi barındıracak şekilde yenileniyor.
Doğu konservatuvarı, Why Factory’nin yeni ikametgahı oluyor. Eekhout tarafından tasarlanan cam ve çelik yapı ile anıtsal tarihi binanın özgün cepheleriyle çevrili enstitü, parlak turuncu rengiyle çevresinden açıkça ayrılıyor. Bu güçlü renk, TU Delft içindeki Why Fabrikasının bağımsız statüsünü vurgulamak için seçiliyor. İçinde ofis ve toplantı salonlarını barındıran tribünün ahşap konstrüksiyonu, enstitünün mekan içinde birleşik bir unsur olması için aynı renkte boyanıyor.
Turuncu tribünün zemin katında çok amaçlı bir salon ve konferans salonu bulunmaktadır. Birinci katta çeşitli işbirlikçilerin ofisleri, en üst katta ise başka bir toplantı odası bulunmaktadır. İç mekân iş dostluğu mesajını vermek adına beyaz renkte tutulur, aynı nedenle tribün dışındaki mobilyalar ise siyah renkte tutulur. Kapı açıklıkları standart kapılardan daha büyüktür, böylece tribünün içi yasal olarak bina yönetmeliklerine göre konservatuvarın iç kısmının bir parçasıdır. Aynı zamanda, bu sayede ek klimaya gerek yoktur.
Konferanslara ve filmlere ek olarak, turuncu tribün gayri resmi bir çalışma alanı olarak da kullanılabilir. Bu kullanım, güçlü bir wi-Fi ağı ve koltuklardaki soketlerle kolaylaştırılır. Turuncu tribünün piramit şekli, son tarihler ve kalabalıklar zamanlarında pratik olan balkonlarda ek çalışma alanlarına izin verir.
Eski binanın sözde Blokkenhal veya 1970'lerin iç mekanına bir alternatif sunmak için, mobilyalar çok yönlü ve esnek olarak tasarlanıyor. Çok çeşitli işlevlere uyum sağlayabilmek için tasarlanan birçok alan mevcut: çalışma, toplantı, model oluşturma ve depolama, film projeksiyonları, sergiler ve tabii ki partiler ile etkinlikler.
Öğrenciler için çalışma yerleri Richard Hutten Stüdyosu tarafından, bina için özel olarak tasarlanmıştır. Açık alanda model yapmak için sekiz tablo dağıtılmıştır. Masaların altındaki ekstra raflar, modellerin saklanmasına izin verir. Bunun yanı sıra masalar tekerleklidir, böylece tribünün önünde bir sunum veya etkinliğe yer açmak için kolayca bir kenara çekilebilirler. Masalar ayrıca sergi vitrinleri için de tasarlanmıştır.
Proje, Why Factory'ye daha büyük fakülte kompleksi içinde ayrı bir kimlik kazandırıyor ve öğrencileri ilk sıraya koyuyor: kelimenin tam anlamıyla akıl hocalarının üstünde çalışıyorlar. Turuncu taban alanı öğrencilerin bölgesi oluyor.