'Solve for Tomorrow’ Yarışmasının Yeni Döneminde Başvurular İçin Son Gün 15 Ocak 2023
Samsung’un global düzeyde uyguladığı, Türkiye’de Habitat Derneği iş birliğiyle yürüttüğü “Solve for Tomorrow” programı için başvurular 15 Ocak 2023 tarihinde son buluyor. İkinci döneminde öğretmenlere ve öğrencilere yönelik Tasarım Odaklı Düşünme eğitimleri ile desteklenen programa 8. ile 12. sınıf arasında eğitim gören öğrencilerin yanı sıra öğretmenler de başvurabiliyor.
Toplumun en acil sorunlarına cevap verebilmek için öğrencilerin tasarladıkları teknolojik çözümlere odaklanan ‘Solve for Tomorrow’ programında ikinci dönem heyecanı devam ediyor. Başvuruların 15 Ocak 2023 tarihine kadar sürdüğü yeni dönemde, öğrenciler ve öğretmenler, https://www.samsung.com/tr/solve-for-tomorrow/ adresi üzerinden programa başvuru yapabiliyor.
Eğitimler, öğretmenleri de kapsayarak Türkiye’nin birçok şehrine yayıldı
‘Solve for Tomorrow’ programının ikinci döneminde eğitmen eğitimleri de gerçekleştirilirken, Tasarım Odaklı Düşünme eğitimleri ise 115 eğitimen aracılığıyla 33 farklı şehre yayıldı. Program kapsamında öğrencilere yönelik gerçekleştirilen eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Tasarım Odaklı Düşünme eğitimleri; Mersin, İzmir, Hatay, Tekirdağ, Niğde gibi illerde de geniş kitlelere ulaştı. Ayrıca öğrencilere, Samsung İnovasyon Merkezi’nde geleceği şekillendiren ileri teknolojiler hakkında bilgiler aktarıldı. Ayrıca öğrenciler, rol modellerle bir araya gelerek, kendilerini programa hazırlayabilecekleri vizyoner buluşmalar gerçekleştirdi.
Öğrenciler, eğitimler ve mentorluk desteği ile projelerini geliştirme fırsatı yakalayacak
Program ön değerlendirme, yarı final ve final olmak üzere üç aşamadan oluşuyor. “Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi” ile programa katılan öğrenci ve gönüllü öğretmenlere eğitim veriliyor. Tasarım odaklı düşünme; yaratıcı ve uygulanabilir fikirlere sevk eden beş adımlı bir süreçten oluşuyor. Bu adımlarda; empati kurma, tanımlama, fikir üretme, prototip çıkarma ve test etme yer alıyor. Eğitimlerin yanı sıra Samsung ve Habitat Derneği yarı finale kalan öğrencilere destek olmak amacı ile mentorluk desteğinde de bulunuyorlar.
Yarışma sürecinde, 15 Ocak -31 Ocak 2023 tarihlerinde gerçekleşecek ilk tur değerlendirmesinin ardından yarı finale kalan ilk 30 takıma, Tasarım Odaklı Düşünme eğitimleri verilmeye devam edecek. Bu eğitimlerin yanında, final sürecine gelen 10 takım mentorluk desteği ve sunum teknikleri eğitimi gibi farklı eğitimler ile projelerini geliştirme fırsatı yakalayacak. 28 Nisan 2023’te gerçekleşecek final töreni için ise bu yıl katılımcıları festival havasında bir organizasyon bekliyor.
Kazanan projeler, 28 Nisan’daki ödül töreni ile açıklanacak
Yarışmada ilk tur, 15 Ocak - 31 Ocak 2023 tarihleri arasında ilk 30 projenin belirlenmesi ve tasarım odaklı düşünme eğitimlerinin sunulması ile tamamlanacak. Sonrasında yarı final için 31 Ocak - 15 Mart 2023 tarihlerinde ilk 10 projenin belirlenmesi ve prototip oluşturulma sürecine geçilecek. Yarışmanın finaline ise 15 Mart - 28 Nisan 2023 tarihlerinde girilecek ve kazanan projeler 28 Nisan'da gerçekleştirilecek ödül töreni ile açıklanacak. Solve for Tomorrow yarışmasında, ikinci tura kalan ekipler 5 adımdan oluşan Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi’ne katılma, üçüncü tura kalan ekipler ise projelerine destek alacakları mentor kılavuzluğu hakkı kazanıyor.
Toplumun en acil sorunlarına yönelik yenilikçi ve yaratıcı çözümler
‘Solve for Tomorrow’ programı, öğrencilerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarındaki yetkinliklerini artırmayı ve bu alanların bir aradalığını kullanarak toplumda karşı karşıya kalınan sorunlara yönelik toplumsal inovasyon fikirleri geliştirmeyi teşvik ediyor. ‘Temiz ve Erişilebilir Enerji Üretimi ve Tüketimi’, ‘Akıllı ve Sürdürülebilir Şehir Uygulamaları’, ‘Atık Yönetimi ve Bilinçli Tüketim’ ve ‘İklim Eylemi’ başlıkları altında, içerisinde bulundukları topluma yönelik ihtiyaçlara, tasarı ve çözüm odaklı bir göz ile bakmaya davet ediyor. Öğrencilerin içinde yaşadıkları ortam hakkında derinlemesine bir kavrayış geliştirmelerinin yanı sıra iş gücünün ve toplumun geleceğini belirleyecek yetenekler olan eleştirel ve yaratıcı düşünme, iletişim kurma ve iş birliği yapma becerilerini de geliştiriyor.