Sürdürülebilir Dünya ve İnsanlık İçin Teknoloji

Küresel ölçekte öncü bir yeşil şirket olma yolunda ilerleyen Mitsubishi Electric, ileri teknolojisini dünya genelinde insanlığın yaşam kalitesini artırmak için kullanıyor. Sürdürülebilir dünyanın önündeki en önemli engelin iklim değişikliği olduğu bilinciyle hareket eden Mitsubishi Electric, 100. yıldönümü olan 2021 yılına kadar koyduğu hedeflerle ürün kullanımından ve üretimden kaynaklanan karbondioksit salınımını yüzde 30 azaltmayı hedefliyor. Markanın 2016 Çevre Raporu’na göre ise bu hedefe büyük ölçüde ulaşılmış durumda. Raporlama döneminde, çevresel girişimlere yapılan yatırım yaklaşık 45 milyon dolara ulaştı. Japonya’nın ilk büyük ölçekli, yüksek saflıkta plastik geri dönüştürme sistemini hayata geçiren Mitsubishi Electric, daha önce yüzde 6 olan plastiğin geri dönüştürülme oranını yüzde 70’e çıkardı. Türkiye’de ağırlıklı olarak iklimlendirme ve otomasyon alanında faaliyet gösteren marka, çevre dostu binalar, tesisler ve alt yapı projelerinin iklimlendirme ve otomasyon sistemleri için iddialı bir çözüm ortağı. 

Küresel iklim değişikliğinin etkilerinin hızla artması ve azalan kaynaklar nedeniyle enerji verimliliğinin daha da önemli hale gelmesiyle birlikte çevresel düzenleme ve önlemlerin değeri daha çok hissediliyor. Bu noktada dünyanın önde gelen yeşil şirketlerinden biri olarak dikkat çeken Mitsubishi Electric, teknolojik yeniliklerle daha aydınlık bir gelecek yaratmak için çalışıyor. Evler, ofisler, fabrikalar, altyapılar ve hatta uzay için yaptığı işler aracılığıyla sürdürülebilir bir dünyanın desteklenmesine katkıda bulunuyor.

2021 çevre hedefleri…

Mitsubishi Electric, çevre yönetimi konusundaki tutumunu ifade eden “Eco Changes” (Eko Değişim) ilkesi çerçevesinde, hem kendi çalışanlarının hem de toplumun eko-bilinç düzeyini artırmak için çalışıyor. Markanın tüm faaliyetlerini bu ilkeye bağlı kalarak sürdürdüğünü belirten Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Mitsubishi Electric olarak, 100’üncü yıldönümümüz olan 2021 yılına doğru ilerlerken, uzun dönemli çevresel yönetim vizyonumuz “Çevre Vizyonu 2021” doğrultusunda hareket ediyoruz. Bu vizyon kapsamında; toplumun karbon salınımını düşürmeye, geri dönüşüme dayalı bir toplum yaratmaya, biyolojik çeşitliliğe saygı duyarak doğaya uyum sağlamaya ve çevre bilincini artırmaya yardımcı olmayı hedefliyoruz.”

Karbon salınımını yüzde 30 azaltma hedefi

Mitsubishi Electric’in tüm çalışmalarında, sürdürülebilir dünyanın önündeki en önemli engelin iklim değişikliği olduğu bilinciyle hareket ettiğini söyleyen Masahiro Fujisawa, markanın 2021 hedeflerini şöyle açıkladı;

“2021 hedeflerimiz paralelinde, karbon salınımını düşürmeye yardımcı olmak için ürün kullanımından kaynaklanan CO2 salınımını 2001 mali yılına kıyasla yüzde 30 oranında azaltmayı amaçlıyoruz. Bunun için de enerji tasarruflu yenilikçi ürünler geliştirerek bunların kullanımını yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Sürdürülebilir büyümenin bir ön koşulu olarak, Mitsubishi Electric bünyesindeki üretimden kaynaklanan CO2 salınımını da 1991 mali yılına göre yine yüzde 30 oranında azaltmayı hedefliyoruz.”

2016 Çevre Raporu’na göre hedeflere ulaşıldı

Mitsubishi Electric’in 2016 Japon mali yılına (1 Nisan 2015 - 31 Mart 2016 dönemi) ilişkin Çevre Raporu’nun açıklandığını ifade eden Fujisawa, temel hedeflere ulaşıldığını ve tüm dünyada çevre yönetiminin güçlendirildiğini söyledi. Raporlama döneminde çevresel girişimlere yapılan yatırımın yaklaşık 45 milyon dolara ulaştığını açıklayan Fujisawa, 2016 Çevre Raporu’nda yer alan sonuçları ise şu şekilde anlattı;

“Mitsubishi Electric Corporation olarak, toplam yıllık sera gazı salınımlarını 1,28 milyon tona düşürdük. Böylelikle 1,4 milyon ton olarak belirlenen hedefin yaklaşık 120 bin ton daha altına indik. Tesislerdeki klimaların, jeneratörlerin ve aydınlatmaların değiştirilmesi sonucunda enerji kaybı 13 bin ton azaltılırken, enerji izleme ve kontrol sistemlerinin kurulması ve kullanılması ilave 11 bin ton düşüş sağladı. 107 Mitsubishi Electric eko-ürününün neden olduğu karbondioksit salınımları ise 2001 mali yılına kıyasla ortalama yüzde 34 azaltıldı.

Doğaya uyum sağlamak ve çevresel farkındalığı artırmak için faaliyetlerimizi biyolojik çeşitliliğe saygı duyarak yürütüyoruz. Çalışanlarımıza doğayı gözlemlemelerini ve çevre için bireysel olarak harekete geçmelerini teşvik edecek koruyucu faaliyetlere katılma fırsatı veren markamız, zarar görmüş ormanlık alanları iyileştirmek amacıyla doğayı korumaya yönelik faaliyetlere de katılıyor. Mitsubishi Electric’in 2016 Çevre Raporu’na göre ise doğa temelli kamu farkındalığı faaliyetlerine 3 bin 500 kişinin katılması hedeflenirken, bu sayı 4 bin 700 olarak gerçekleşti. Dünya genelindeki 98 bağlı şirkette uygulanan çevre yönetimi e-öğrenme programları, Mitsubishi Electric ekosferinde çevresel farkındalığın geliştirilmesine yardımcı oldu.”

Japonya’nın ilk büyük, yüksek saflıkta plastik geri dönüştürme sistemi

Mitsubishi Electric’in geri dönüşüme dayalı bir toplum için atık miktarını azaltarak, kaynakları yeniden kullanarak ve başka alanlarda kullanmak üzere geri dönüşüme tabi tutarak sürdürülebilir kaynak döngüleri geliştirdiğini anlatan Fujisawa, Japonya’nın ilk büyük ölçekli, yüksek saflıkta plastik geri dönüştürme sistemini hayata geçirdiklerini de açıkladı. Fujisawa, ömrünü tüketmiş ev aletlerindeki farklı plastik türlerini yüzde 99 ya da daha yüksek bir saflıkta ayrıştıran, iyileştiren ve tekrar kullanılabilir hale getiren bir teknoloji geliştiren Mitsubishi Electric’in geri dönüşüm fabrikalarının, yeni ürünlerin yapımında kullanılmak üzere geri dönüştürülmüş plastik ürettiğini belirtti. Mitsubishi Electric’in bu ileri teknolojisi sayesinde, yeni ürünlerde kullanılabilir geri dönüştürülmüş plastik oranının yaklaşık yüzde 70’e kadar yükseldiğini bildiren Fujisawa, bu teknoloji olmadan, genellikle plastiğin sadece yaklaşık yüzde 6’sının kurtarılabildiğini ve yeni ürünlerde kullanılabildiğini söyledi.

“Çevre dostu projelerin çözüm ortağıyız”

Mitsubishi Electric’in tüm ürün ve çözümlerinin ileri teknoloji, kalite ve enerji tasarrufu üçgeninde geliştirildiğinin altını çizen Fujisawa, markanın Türkiye’deki faaliyetleri doğrultusunda şu bilgileri aktardı;

“Elektrik, elektronik ve otomasyon alanında bir dünya devi olarak Türkiye’de de kullanıcı dostu ve uzun ömürlü otomasyon çözümlerimiz ile işletmelerde ve projelerde ciddi oranda enerji tasarrufu sağlıyoruz. Hız kontrol ve aydınlatma kontrol sistemi uygulamalarında yüksek verimlilik sunuyoruz. Mitsubishi Electric’in Sanayi 4.0’a yanıtı olan e-F@ctory, yani dijital fabrika konseptimiz ile fabrikalara çok daha hızlı ve verimli üretim imkanı sunuyoruz. Bu sayede enerjiden de tasarruf etmelerine imkan tanıyoruz.

Mitsubishi Electric, konut, ofis ve endüstriyel klima sistemlerinde de dünyadaki lider markalardan biri. Çok farklı iklim koşulları için çözümler üretmenin yanı sıra sistem ömrünü tamamlayana kadar çevreye dost bir yaklaşımla maksimum enerji tasarrufu sağlayacak sorunsuz bir performans sunmayı hedefliyoruz. Tüm Mitsubishi Electric klimalar, Sezonsal Verimlilik Kriterleri’ne göre A, A+, A++, A+++ enerji sınıfında yer alıyor. Ayrıca Mitsubishi Electric, klimalarda kullandığı ısı pompası (heatpump) teknolojisi ile ısıtma, soğutma ve havalandırmanın yanı sıra aynı sistemle sıcak ve soğuk su ihtiyacını da karşılıyor. Ağırlıklı olarak oteller, hastaneler, okullar, spor salonları gibi ticari yapılarda tercih edilen bu sistem sayesinde enerji tasarrufu ciddi oranda artıyor.

Dolayısıyla Mitsubishi Electric olarak dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çevre dostu binalar, tesisler ve alt yapı projelerinin iklimlendirme ve otomasyon sistemleri için iddialı bir çözüm ortağıyız.”


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)