Trakya Cam Dış Cephe Camlarında Çözüm Alternatifleri Sunuyor

Fiziksel olarak var olan ancak şeffaflığı ile yok olabilen, dayanıklı, kolay temizlenen ve insanoğlunu her dönemde büyüleyen cam bugün geldiği noktada; Enerji tasarrufu (ısı yalıtımı+ güneş kontrolü), Emniyet ve güvenlik, Gürültü kontrolü, Dekorasyon gibi çok önemli fonksiyonları da sağlayabilen en önemli yapı malzemelerinden biri...

Cam, mimarlar tarafından 20’inci yüzyılın başlarında küçük pencere alanlarından alınıp modern bir yapı malzemesi olarak cephelerin bütününe taşınmıştır.

Taşıyıcı sisteme fazla yük bindirmeyen, kullanılabilir alandan yer çalmayan, fiziksel olarak var olan ancak şeffaflığı ile yok olabilen, dayanıklı, kolay temizlenen ve insanoğlunu her dönemde büyüleyen cam bugün geldiği noktada; enerji tasarrufu (ısı yalıtımı+ güneş kontrolü), emniyet ve güvenlik, gürültü kontrolü, dekorasyon gibi çok önemli fonksiyonları da sağlayabilen en önemli yapı malzemelerinden biri olmuş, diğer cephe elemanlarıyla kıyaslanabilir bir konuma gelmiştir.



Ayrıca bu özellikleriyle her seferinde yeniden keşfedilen cam, sağladığı saydamlık ve ışık olanaklarıyla günümüzde mimarların en önemli tasarım aracı olmuştur.

Cam, işlevsel olarak uğradığı köklü değişim ile artık dışarı ile içeri arasındaki her türlü ilişkiyi dengeleyen ve düzenleyen bir yapı kabuğuna dönüşmüştür. Camın bu yükselişinin arkasında cam işleme tekniklerinin (kaplama, temperleme, laminasyon ve Isıcamlama) payı çok büyüktür.

Son dönemde özellikle sıkışık kent konutlarında yaşayan insanların aydınlık ve ferahlık özlemi; diğer yandan da mimarlıktaki doğaya dönüş ve ekolojik yapı kavramlarıyla destekli “dıştan içe okunabilen” şeffaf tasarımlar, başka bir mimari trend olarak ön plana çıkmıştır.

Mimaride camdan beklentilerin artmasıyla hem konutlarda ve hem de ticari binalarda cam yüzey alanları genişlemiş ve yerden tavana kadar kesintisiz devam eden camlama uygulamaları artmıştır. Bu doğrultuda camda etkin enerji tasarrufu, emniyet ve güvenlik ihtiyacı da ön plana çıkmıştır. Cama uygulanan ikincil işlemler ile cama emniyet ve güvenlik özellikleri kazandırılmakta, kırılma sonucunda oluşabilecek yaralanma riskleri azaltılırken dışardan gelecek darbe ve saldırılara karşı can ve malın korunmasına katkı sağlanmaktadır.

Cam, mimarlar tarafından 20’inci yüzyılın başlarında küçük pencere alanlarından alınıp modern bir yapı malzemesi olarak cephelerin bütününe taşınmıştır.

Trakya Cam, kuruluşundan itibaren mimari trendler ve mimari gelişimleri yakından takip ederek, sektör profesyonellerinin ve nihai tüketicilerin ihtiyaçlarını her zaman ön planda tutmuş, AR-GE faaliyetlerine hiç ara vermeden devam etmiştir.
Söz konusu mimari gelişmeler paralelinde, 2013 yılında AR-GE faaliyetlerini artıran Trakya Cam enerji tasarrufu sağlayan kaplamalı camlar konusunda yürüttüğü yoğun AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirdiği yeni ürünü ‘TRC Coolplus T’ kaplamalı camlarını pazara sunmuştur. ‘TRC Coolplus T’ markalı ürünler, ısı ve güneş kontrolünün yanısıra temperlenebilir olma özelliğiyle yaşanılan mekanlarda emniyet ihtiyacını da karşılamaktadır. Farklı performans değerleriyle, ‘TRC Coolplus T 62/44’ ve ‘TRC CoolplusT 50/33 T’ ürünleri mimar ve tasarımcılara ihtiyaçlarına uygun farklı çözüm imkanları sağlamaktadır . ‘TRC Coolplus T’ markalı ısı ve güneş kontrolü sağlayan, temperlenebilir cam ürünleri kullanılarak üretilen ‘Isıcam Konfor T’, nötral ve şeffaf yapısı ile gün ışığından ödün vermeden; yazın güneş ısısı girişini kontrol ederek, kışın ise ısıyı içeride tutarak soğutma ve ısıtma yüklerini azaltmaktadır.

Trakya Cam, geliştirdiği yüksek performanslı kaplamalı camlarla çağın en önemli ihtiyacı olan enerjinin daha verimli kullanılmasına imkan tanımakla birlikte sağladığı yüksek performanslı ürünleri ile çevrenin dostudur.
Trakya Cam, temperlenebilir ‘TRC Coolplus T’ kaplamalı camlarının performans özelliklerini önümüzdeki dönemde daha da çeşitlendirerek, rezidans, AVM, ofis, otel vb. ticari bina projelerinde hem kullanıcılara hem de mimarlara farklı performans ve renk alternatifleri sunmaya devam edecektir.q


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)