Ümit Ünal ve Derin Sarıyer’den Filli Boya Coloration 2015/2016 Renk Eğilimleri

Filli Boya, “Coloration İkibinonbeş / İkibinonaltı Renk Eğilimleri” adlı yeni bir koleksiyon hazırladı. Geleceğin trend ve renklerini yansıtan bu koleksiyonu, Uluslararası Renk Örgütü (ICC) ‘nin Türkiye temsilcisi olan tasarımcı Ümit Ünal oluşturdu. Ümit Ünal’ın belirlediği kavram ve renkleri kendi disiplini içinde kalarak yorumlayan tasarımcı Derin Sarıyer ise Filli Boya için bir enstalasyon gerçekleştirdi. Ümit Ünal’ın sunumu ve Derin Sarıyer’in yorumuyla hayata geçirilen proje, Ortaköy- Feriye’de düzenlenen bir basın toplantısı ve davet ile tanıtıldı.

Renk otoritesi kimliğini bu anlayışla bütünleştiren Filli Boya, 2015 – 2016 yıllarına ait renk ve trend eğilimlerini iki önemli yaratıcı isimle birlikte gerçekleştirdi. Tasarımcı - trendsetter kimliğiyle tanınan Ümit Ünal ve tasarımcı – art direktör Derin Sarıyer Filli Boya için bu projede bir araya geldi.


Tasarımcıların Gelecek Hayali Bir Katalog ve Bir Enstalasyonda Buluştu!

Yarım yüzyıldır belirlediği renklerle, pek çok disiplini ve sektörü etkileyen Uluslararası Renk Örgütü (ICC) nin Türkiye temsilcisi olan Ümit Ünal, 16 ülkenin temsilcisi ile birlikte geleceğin renk ve trend eğilimleri üzerine çalışıyor. ICC’de yaptıkları en son çalışmaları referans alan Ünal, bu koleksiyonda gelecekte öne çıkacak kavram ve renkleri Filli Boya için belirledi.

ICC ile yaptıkları çalışmalarda yakın gelecekte 2015 – 2016 yıllarına ait iki kavramın öne çıkacağını belirten Ümit Ünal, bu kavramları Kozmik ve Panoptik olarak tanıttı. Bu iki kavramın yaşam eğilimlerimizi şekillendireceğini ifade eden Ümit Ünal buna bağlı olarak öne çıkacak olan 70 rengi de seçti. “Filli Boya Coloration 2015/ 2016, 2 kavram – 70 renk” adıyla hazırlanan katalogun styling çalışmasını da Tasarımcı-Art Direktör Derin Sarıyer gerçekleştirdi.

Ümit Ünal’ın hazırladığı bu katalogdan ilham alan Derin Sarıyer de, Filli Boya için bir enstalasyon hazırladı. Geleceğe dair renk ve trend eğilimlerinin yer aldığı bu koleksiyonu kendi disiplini içinde kalarak yorumlayan Derin Sarıyer sanatsal ve mimari yanı olan bir eser hazırladı.

Yeni bir döneme işaret eden bu koleksiyon, iki önemli tasarımcının imzasıyla yaşam alanlarımızda kuracağımız sonsuz bir evrenin rehberliğini de üstleniyor. Coloration koleksiyonu, başta ülkemizdeki mimarlara, iç mimarlara ve tasarımcılara olmak üzere, yaşam alanlarının dekorasyonuna, renk uyumuna özen gösteren herkese ilham verecek.

Ümit Ünal: “Hepimiz Kosmos’un Bir Parçasıyız”
Koleksiyonun yaratıcısı Ümit Ünal; Filli Boya Coloration projesinin ikinci aşamasında, bu kez iki yeni kavramla anlatıyor bugünü ve geleceği. Koleksiyonda evrene ait, sonsuzluk tanımlı bir anlatım kurguladığını söyleyen Ünal, algımızın ötesinde bir varoluş durumuna, evrene ait bir yaklaşımı sahiplendiğine dikkat çekiyor. Kosmos’un bir parçası olduğumuzu hatırlatan Ünal, özel bir renk paleti ile buna vurgu yaptığını anlattı. Ünal, Panoptik renklerle de sonsuzluğa ait bu bütünlüğü fotoğrafladığımızın altını çiziyor…
Derin Sarıyer: “Başrol Duvarların ve Renklerin”

Bu yıl ikincisi hazırlanan Filli Boya Coloration katolog projesinde ilk kez yer alan Derin Sarıyer, son bir yıldır Filli Boya’nın renkli dünyasının bir parçası olduğunu söyledi. Derin Sarıyer katologda Ümit Ünal’ın hazırladığı koleksiyonun stylingini yaparken, etrafındaki tüm ürünlerden arınıp duvarlara odaklanarak bir çalışma sergilediğini belirtti. Rengi hissetmek için arketip mobilyaları varla yok arasında konumlandırdığına dikkat çeken Sarıyer, bu ürünler için “Oradalar ama yoklar” yorumunda bulundu. Yaptığı çalışmada mekan duygusunun verildiğini fakat bağırmadıklarını düşündüğünü söyleyen Sarıyer, başrolün, duvarlara, renklere ve Filli Boya’ya ait olduğunu da sözlerine ekledi.

Derin Sarıyer Filli Boya için hazırlamış olduğu enstalasyon hakkında: “Filli Boya için hazırladığım enstalasyon soyut fakat bir o kadar da somut bir çalışma. Filli Boya’nın 2015/16 renklerinin tamamını aynı enstalasyon içerisinde kullanmak istedim. Bu birlikteliğin yaratacağı güçlü duygusal patlamayı hissetmek gerekirdi. Bunu da geometrinin, matematiğin, mikro mimari bir tavrın iç içe geçtiği bir formda sundum. Hem çok düzenli hem de sofistike bir karmaşa hayal ettim.” Dedi.

Gülay Dindoruk: “Işığın Renk, Rengin Hayat Olduğunu Biliyoruz.”
Projenin yöneticisi Betek Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk, kaliteli ürün üretmekle yetinilemeyeceğini bu nedenle yaratıcılığın ve yenilikçiliğin peşinde olduklarını belirtti. Dindoruk; Filli Boya olarak 25 yıldır ürettikleri sınırsız renk, doku ve ürün seçeneklerinin; mimarlar, tasarımcılar, ve tüm kullanıcıların seçimleriyle dekorasyona, özgün tasarımlara ve yaşam alanlarına dönüştüğünü görmenin kendileri için en büyük mutluluk olduğunu belirtti. Dindoruk, “Ortaya koyduğumuz katologla ışığın renk, rengin de hayat olduğunu biliyoruz, ürettiğimiz renklerle insanların hayatlarına dokunduğumuzu hissediyoruz’’ dedi.
İşlevsellikten uzaklaşmadan, daha yaratıcı, daha estetik ve daha iyi bir yaşam kalitesinin izinde arayışlar sunan Filli Boya, yenilikçi çalışmalarla renk otoritesi iddiasını sürdürüyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)