Urbanjobs Assembly Buildings'in Yeni Ofis Konseptini Tasarladı
Gerçekleştirdiği pek çok ofis ve restoran tasarımında kendine has çizgisi ile ön plana çıkan Urbanjobs, Assembly Buildings’in 14.000 metrekarelik yeni ofis konseptini tasarladı. Dünyada giderek yaygınlaşan paylaşımlı ofis konseptine farklı bir bakış açısı kazandıran tasarım ekibi, Assembly Buildings için İstanbul’daki en kapsamlı ve en çok fasiliteyi içinde barındıran bir “building community” oluşturdu.
Genç ve dinamik ekibiyle İstanbul’un en çok ses getiren sosyal mekanlarının tasarımlarına imza atan Urbanjobs, BIG SEE Awards’tan da ödülle dönmesinin ardından son olarak üst segment paylaşımlı ofis sistemleri sunan ve buna bağlı olarak ortak çalışma alanlarını, özel süitleri, etkinlik alanlarını ve sosyal alanları topyekün ele alan, İstanbul’da merkezi ofislerin yanı sıra, birçok üst segment konaklama tesisinde de hizmet veren Assembly Buildings için zarif ve bir o kadar da iddialı bir ofis konsepti tasarladı. Toplam bir yıla yayılan düşünsel ve pratik tasarım sürecinin sonunda ortaya kiralama yapan binlerce kişinin aynı anda kullanacağı, birçok farklı mahali ve birçok programı içinde barındıran bir yapı haline geldi.
Oldukça elegan bir görünümün yaratıldığı bu yeni ofis konseptinde konaklamanın olmadığı bir oteli andıran, concierge hizmetlerinden kargo dağıtımlarına, konferans salonlarından çoklu kullanımlı etkinlik alanlarına, 4 katı birbirine bağlayan düşey bahçelerden pilates stüdyolarına, all day restoranlardan ortak çalışma hacimlerine, bardan dinlenme odalarına kadar sayısız ve çok fonksiyonlu bir sistem kurgulandı.
Akışkan mekanlarda hayat bulan fasiliteler
Sayısı yaklaşık 20’yi bulan, içinde restoranları, konferans salonlarını, kat bahçelerini ve galeri boşluklarını, tarım bahçelerini barındıran fasilitelerin aynı anda başka kullanıcı veya kullanıcılara tesis edilebildiği gibi, bu fasilitelerin aynı anda birçoğunun birleştirilmesi ile daha büyük etkinlik alanları oluşturabilen, bunu yaparken açık ve kapalı alan ihtiyaçlarını aynı anda verebilen akışkan mekanlar kurgulandı. Söz gelimi, aynı anda fasilite içerisindeki çalışan binlerce kişinin bir kısmı bir konferansa katılırken diğer kısmı pilates stüdyolarında pilates yapabiliyor; bir bölümü all day restaurantlarda iş sohbetlerini yaparken diğer bölümü 4 kata yayılan düşey bahçelerdeki açık alanda çalışabiliyor; bir grup birleştirilmiş 4 toplantı odası ve onlara tahsis edilmiş bir kat bahçesinde iş toplantısı yaparken 3-4 kişi aynı anda podcast stüdyolarından yayın yapabiliyor. Oluşturulan bu büyük ve kompleks komünite, mekanın farklı mahallerinde, farklı zamanlarda ve farklı etkinliklerinde kesişebiliyor.
Tüm kullanıcıların doğal ışıktan yararlanabilmesini sağlamak ve enerji sarfiyatını azaltmak için çalışma alanlarının tamamı pencere kenarlarına çekildi; depo, hazırlık mutfağı, kargo merkezi, vestiyer alanları ve ıslak hacimler ise kabuğun iç kısımlarında planlandı. Yapı ortasında her biri 150 metrekare taban alanına sahip, 4 kat yüksekliğindeki galeri boşlukları bulunduruyor. Urbanjobs, bu boşlukların birinde, iki katı birbirine bağlayan ve basamak yerine kotlanarak yükselen, her bir kotunda da sosyalleşme olanağı sunan bir yapı; zemin katta ise tüm katlardan görünebilen ve dev bir saksıyı andıran bir strüktür tasarladı. Yapının belki de en çok dikkat çeken unsuru olan bu strüktür ile üst katlardaki koridorlardan bakan kişiler için bir vaha yaratılırken, strüktürün zemin kotu ise sosyalleşme alanı olarak kurgulanmış.