Viko’dan Çocuklara Yardım İçin Örnek Adım
Adım Adım Farkındalık Yarattılar…
Steptember, tüm dünyada eş zamanlı olarak yürütülen bir sosyal sorumluluk projesi ve İngilizce september (eylül) ve step (adım) kelimelerinin birleşmesinden oluşmuş anlamlı bir proje adı. Amacı ise, Cerebral Palsy hastası çocukların varlığına ve ihtiyaç duydukları desteğe dair toplumda farkındalık yaratmak. Projeye destek olan gönüllüler, Steptemberprojesi kapsamında eylül ayı boyunca günde 10.000 adım atma hedefi koyarak bireysel sağlıklarına katkı sağlarken, sosyal çevrelerinden topladıkları bağışlarla da Cerebral Palsy’li çocukların tedavilerine maddi katkı sağlıyor. Bu doğrultuda anlam dolu bir farkındalık yaratıyor. “Işığa Muhtaç Her Sosyal Konuda, Tüm Gönlümüzle Aydınlatmak İçin Varız.” sloganı ile sosyal sorumlulukta örnek olan VİKO Aydınlık Toplum Gönüllüleri, proje kapsamında kurdukları 8 takımın elde ettiği 12.000 TL bağışla Cerebral Palsy’li çocuklara, attıkları yaklaşık 5 milyon adımla da bireysel sağlıklarına katkı sağladılar.
“Işığa Muhtaç Her Konuda, Tüm Gönlümüzle Aydınlatmak İçin Varız.”
VİKO İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Direktörü Mutlu Kutlu, gönüllülüğün önemine vurgu yaptığı konuşmasında “1998 yılından beri, bugüne ve geleceğe değer katan sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmek üzere azami çaba göstermekte ve bu projelerimizi çalışanlarımızdan oluşan Aydınlık Toplumlu Gönüllülerinin katılımı ile yürütmekteyiz. Çalışanlarımız, örnek bir duyarlılıkla ve ‘Işığa Muhtaç Her Sosyal Konuda, Aydınlatmak İçin Varız.’ sloganı ile gerçekten gönüllülük konusunda her zaman örnek adımlar atmışlardır. Daha önce Özel Sektör Gönüllüler Derneği tarafından ‘En Başarılı Gönüllülük Programı’ ödülüne de layık görülen bir kuruluş olmamız, sosyal sorumluluğu ve gönüllülüğü adeta kurum kültürümüzün bir parçası olarak ele aldığımızın bir göstergesi niteliğindedir. Tabii bu başarıda liderlerimizin desteğini de göz ardı etmememiz gerekir. Sosyal sorumlulukla ilgili hemen her çalışmada olduğu gibi Steptember projesinde de Yönetim Kurulu Başkanı’mız Toshihide Arii ve CEO’muz Nusret Kayhan Apaydın’ın da bizzat destek sağlaması projedeki en önemli motivasyon kaynaklarından biri olmuştur. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın hayata geçirdiği bu önemli projeye destek sağlamak üzere kurduğumuz 8 takım, 12.000 TL gibi rakamsal olarak sembolik de olsa, gönüllülükle elde edilmesi nedeni ile anlamca büyük bir destek sağladılar. Umarım, Cerebral Palsy'li çocuklarımızın eğitimine bir nebze olsun katkı sağlamaya ve bu anlamda farkındalık yaratmaya destek olur.“ dedi.
Cerebral Palsy nedir?
Cerebral Palsy (CP) duruşu ve hareketleri etkileyen fiziksel bir engelliliktir. CP ilerleyici değildir. Beyin veya beyinciğin sağlam kalan alanlarına eğitim ve rehabilitasyon uygulanarak her zaman işlevsellik kazandırılabilir. Anne karnında ilk aylarda oluşabilecek bir gelişimsel sorun, Cerebral Palsy'ye sebep olabileceği gibi, 3 yaşına kadar beyne veya beyinciğe zarar veren herhangi bir olay da Cerebral Palsy oluşmasına neden olabilir.