Yapay Zekanın Mimaride Kullanımı

Nüshet Çamuşoğlu / nushet@ekoyapidergisi.org
Interior AI, kullanıcıların iç mekânları için yeni stiller ve hatta yeni işlevler üretmelerine yardımcı olan yeni bir platformdur. Program, ister internette bulunan bir resim ister kullanıcı tarafından çekilen bir fotoğraf olsun, bir iç mekanın 2D görüntüsünün girdisini kullanır. Daha sonra bu resmi Minimalist, Art nouveau veya Biyofilik'ten Barok veya Cyberpunk'a kadar önceden seçilmiş 16 stilden birine uyacak şekilde değiştirebiliyor. Program ayrıca kullanıcıların oda, mutfak, home office, açık veranda ve hatta fitness salonu için farklı bir işlev seçmelerine ve böylece tamamen yeni bir iç tasarım oluşturmalarına olanak tanıyor.

Bu, kullanıcıların evlerini iyileştirmek için yeni fikirler ve ilham bulmalarına yardımcı olan diğer platform ve teknolojilerden bir adım ileri olarak görülebilir. Pinterest gibi web siteleri insanların evlerinde uygulanabilecek yeni fikirler keşfetmelerini sağlıyorsa, yapay zeka görüntü oluşturucuları gibi makine öğrenimi teknolojileri bu açığı kapatabilir ve müdahaleleri gerçek mekanda görselleştirebilir. Ikea Place App gibi diğer sistemler artırılmış gerçeklik teknolojilerini kullanmaktadır. Bu sistem, bir nesnenin bir mekanda nasıl görüneceğini sunmak için akıllı telefon kameralarını ve üst üste bindirilmiş 3D görüntüleri kullanır.

Yapay Zeka

Bu teknolojik gelişmeler, mimarlar ve iç mimarlar gibi aynı alanlarda faaliyet gösteren profesyoneller tarafından belli bir kaygıyla karşılanmaktadır. Diğer profesyoneller ise bu yenilikleri, tasarımcıların süreçlerini ilerletmek ve ilham kaynaklarını genişletmek için kullanabilecekleri araçların gelişmesi olarak görüyor. Mimarlar veya iç mimarlar tarafından gerçekleştirilen ana görevler sadece yeni ve yenilikçi fikirler bulmak değil, aynı zamanda tasarladıkları alanları, kısıtlamaları ve fırsatları anlamaktır. Bu, karmaşık bir dizi nesnel ve öznel kritere uyan en iyi çözümü seçmek anlamına gelir.

Yapay Zeka

Interior AI web sitesi, kullanıcıların modern mimariye sahip evlerin görüntülerini oluşturmalarına olanak tanıyan bir başka platform olan This House Does Not Exist'i de tasarlayan bağımsız girişimci @levelsio tarafından geliştirildi. Web sitesi ayrıca kullanıcıların oluşturulan en iyi görüntülere oy vermelerine veya görüntünün altında görüntülenen anahtar kelimelere tıklayarak benzer evleri görmelerine olanak tanıyor.

Yapay Zeka

Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)