“Yüzde100 Yerli Sermaye, Yüzde 100 Yerli Teknoloji, Yüzde 100 Konfor, Yüzde 30 Tasarruf”
Dizayn Grup, kendi Ar- Ge’si ile ürettiği, rakiplerinin tüm üstün özelliklerini tek bir standartta toplayan yeni kombi sistemi ile sektörde bir ilki başlatıyor!!
Dizayn Grup, “Üstün özellikler standart” sloganı ile piyasaya sunduğu yeni kombi sistemini, bayilerinin ve basının katıldığı bir lansman toplantısıyla tanıttı.
Dizayn Grup, Gaz Adaptif Sistemi ile farklı gaz tiplerine uyum, Fan Modülasyonu ile verimli yanma ve tasarruf, Şehrimi Tanı Fonksiyonu ile yerel mevsim şartlarına uyum başta olmak üzere birçok üstün özelliği bir arada barındıran Dizayn Kombi ile ısıtma sektörüne de iddialı bir giriş yaptı.
Dizayn Kombi, yerli üretim olması, piyasadaki ürünlerin en üst modellerinde bulunan bazı özellikleri tüm modellerinde standart olarak vermesi ile kullanıcılara büyük bir konfor vadediyor. Ayrıca, bina içi ısıtması ve soğutması için kullanılan aracı cihazları devreden çıkarıp tek başına bu iki hizmeti çok daha sağlıklı bir şekilde sağlayabilen duvar ve tavan panellerinin sağladığı tasarruf ile kombi pazarında çığır açmayı hedefliyor. Bilindiği gibi Dizayn Grup tarafından pazara sunulan Dizayn Kombi Sistemi, Mir Ar-Ge’nin teknoloji desteği ile üretiliyor
11 Ağustos Salı günü Wyndham Grand İstanbul Europe Hotel’de gerçekleşen lansman toplantısında, Dizayn Grup adına “hoş geldiniz” konuşmasını yapan Dizayn Grup Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Sedat Sözüdoğru, projenin ülkemiz açısından önemine değinerek, “Birlik ve beraberlik içinde ülkemize katkı sunmanın öneminin çok daha fazla hissedildiği şu günlerde biz bu önemli katkıyı sunduğumuza inanıyoruz.” dedi.
Toplantıya katılan, Mir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları, Enerji Eski Bakanı Hilmi Güler ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Eski Bakanı Kürşat Tüzmen de konuyla ilgili görüşlerini açıkladılar.
İbrahim Mirmahmutoğulları, Mir Ar-Ge’nin geliştirdiği bu sistemin 7 yıllık Ar-Ge çalışmasının bir ürünü olduğuna değindi , “ Yeni ürünümüz, 29 yıldır faaliyet gösteren, 50’nin üzerinde doktoralı ve doktorasını yapmakta olan ve ayrıca 25 in üzerinde akademisyen istihdam eden, 100 ün üzerinde endüstriye dönüşmüş patenti bulunan bir Ar-Ge şirketinin ürünüdür. Enerji de dışa bağımlılığımız çok fazla. Biz harcadığımız bir birim enerjiden daha fazla verim almak zorundayız. İşte bu büyük meseleye çözüm olmak için yıllar önce çok önemli bir Ar-Ge projesi başlattık. Yüksek verimlilik hedefleri koyduk. Ülkemizi dünyanın geldiği seviyenin çok üstüne çıkartacak hedeflerdi bunlar. Bugün koyduğumuz tüm hedeflere ulaşmış durumdayız. Bugün ‘Dizayn Kombi Sistemi’ ile birebir aynı evin içindeki insanları ısıtmak için % 30 daha az doğalgaz harcayacaksınız.” açıklamasını yaptı. 150 bin adet yıllık kombi üretim hedefleri olduğunu söyleyen Mirmahmutoğulları, ısıtma-soğutma panellerinin yaygınlaşması ile birlikte Dizayn Kombi Sistemi şeklinde komple sistem sunumunun da birkaç yılda bu üretim hedeflerine yaklaşmasını beklediklerini söyledi. Toplamda 10 milyon dolarlık bir yatırımın söz konusu olduğunu belirten Mirmahmutoğulları, ısıtma-soğutma sistemlerini klasik, düşük verimli ve birbirleri ile entegrasyonu olmayan cihazların ve sistemlerin çok dışında bir sistemi hayata geçirdiklerini anlattı.
İbrahim Mirmahmutoğulları’ nın, Dizayn Kombi Sistemi’nin ülke ekonomisine sağlayabileceği avantajları sıraladığı konuşmasından önemli satırbaşları ise şöyle;
“Eğer bugün lansmanı yapılan ‘Kombi Sistemi’ni’ tüm Türkiye kullanılabilse, iklimlendirme için dışa bağımlılığımız, yüzde % 30 oranında azalarak, 5 milyar dolar döviz çıkışı engellenecek. Bununla ülkemizin cari açığı % 10 azalacak ve elde edilen tasarruf ile 1.200 adet daha okul veya tam teşekküllü 40 adet şehir hastanesi yapabilecek kaynağa ulaşmış olacağız.”
“Ayrıca atmosferimize 95 milyon ton daha az CO2 göndermek suretiyle, dünyanın kirlenmesine olan etkimizi dramatik olarak azaltacak ve Kyoto Protokolü sorumluluğumuzu çok daha kolay yerine getirebileceğiz.”
“Biz ısıtma sektöründe 300 milyon dolar bitmiş ürün ithalatı yapıyoruz. Eğer ülkemizin tüm “kombi sistemlerini” biz üretebilmiş olsaydık, komponent ithalatına belli ölçüde devam edeceğimizi hesaplasak bile, 200 milyon dolar daha az ithalat yapacağız ve böylece de aynı miktar kadar cari açığın azalmasına vesile olacaktık. ”