Barışın Simgesi "The Quell"
Quell, aralarında açık alan bulunan dört yarı kapalı birimden oluşuyor. Yapı kırık bir daire şeklinde olmasına rağmen dışarıdan bakıldığında bir bütün olarak algılanıyor. Yapının birimleri arasındaki boşluklar, toplumda ve insanların zihinlerindeki bu korkunç çatışmaların neden olduğu izleri temsil ediyor.
Mimar Linda Huntchins tarafından Sedhiuo, Senegal de, on yıllardır süren çatışma ve ızdırapla boğuşan bir bölgede, barış arayışının simgesi olarak inşa edilen Quell, aralarında açık alan bulunan dört yarı kapalı birimden oluşuyor. Yapı kırık bir daire şeklinde olmasına rağmen dışarıdan bakıldığında bir bütün olarak algılanıyor.
Yapının birimleri arasındaki boşluklar, toplumda ve insanların zihinlerindeki bu korkunç çatışmaların neden olduğu izleri temsil ediyor. Bu izler, geçmişteki ve halen devam eden düşmanlıkların sonuçlarını anmak için mimariye dahil edilmiş. Yapıdaki birimlerin birleşmesi ve tek bir varlığın yaratılmasıyla umut ve şifaya atıfta bulunuluyor.
QUELL TOPRAKTAN DOĞMUŞ, TOPRAKTAN YARATILMIŞ VE KUTSAL BİR YAPI OLDUĞU İÇİN DOĞANIN BİR PARÇASI HALİNE GELİYOR.
Quell, farklı alan sunan basit bir yapı ve sadece huzur bulmak için değil, aynı zamanda sergi ve seminerler için de anlamlı bir mekân sağlıyor. Yapının anıtsal özellikleri kutsal bir yer olduğunu ilan ediyor ancak her bir birimin oranları ve ölçeği aynı zamanda bir mahremiyet ve yakınlık duygusu sağlıyor.
Quell’in her zaman herkese açık bir alanı var ancak açık ve kapalıyı, özel ve kamusalı, ruhani ve entelektüeli ayıran sergi odaları da mevcut. Quell topraktan doğmuş, topraktan yaratılmış ve kutsal bir yapı olduğu için doğanın bir parçası haline geliyor.
Quell’in malzeme şemasında bulunan doğal renk ve doku varyasyonları, sağlam ama sıcak ve hoş bir his uyandırıyor. Tüm kavisli duvarların temelleri uygun oranlarda yerel toprak, laterit, kil, kum ve dengeleyicilerle sıkıştırılmış topraktan yapılmış. Duvarlar çelik takviye veya ahşapla güçlendirilmiş ve geleneksel temeller üzerinde duruyor.
Rüzgar ve ışığın yapıdan geçmesine izin vermek için her bir tabanın üzerinde bir tuğla duvar var. Dış ve iç duvarların hepsi aynı boyutta ve yapıda standart duvarcılık teknikleri kullanılmış. Sıkıştırılmış toprak duvarların inşası, her duvarın şekli ve boyutları için bir şablon görevi gören geçici bir ahşap kalıp ile yapılmış. Kavisli duvarlar sabit kalmaları için ahşap veya çelik kirişlerle birbirine bağlanmış. Kirişler ayrıca dört binanın ahşap çatılarını da destekliyor. Çatı her bir kapalı alanın etrafında bir ışık kuyusu oluşturarak ışığın içeri süzülmesini sağlıyor. Sergi salonları sürgülü ahşap bir kapı ile ayrılabilirken düşünme alanlarına geçitlerle erişilebiliyor.
Yerel malzemelere dayalı sıkıştırılmış toprak kullanmak, maliyetleri mümkün olduğunca düşük tutmada önemli bir faktör olmuş. Yapının çoğu bu malzemeden yapılmış. Duvarların altında beton temeller ve yapı boyunca inşaat demiri kullanılmış. Yerel olarak tedarik edilen ahşap kirişler, çatı kaplama malzemeleri tercih edilmiş.