Doğal Arazi Korunarak Yapılan Çevre Dostu Kabin

Nüshet Çamuşoğlu / nushet@ekoyapidergisi.org
Kirill Skorynin Prefabrik HDN Modular Kabinini Tanıttı

Doğal Arazi Korunarak Yapılan Çevre Dostu Kabin

Tabiatla bir arada var olan sürdürülebilir mimari HDN Modular, modern yaşam kalıplarını yeniden düşünen NOW-House modüler sisteminin pilot projesi. Kirill Skorynin tarafından gerçekleştirilen sürdürülebilir mimari proje, prefabrik yapı sistemlerini kullanarak ve yerel üretimi destekleyerek kompakt mekanlarda daha basit ama daha yüksek bir hayatı destekliyor. Tabiatı rahatsız etmeyen kabin, doğal arazisini muhafaza etmek ve kapsamlı toprak işlerine olan gereksinimi en aza indirmek için metal ayaklar üzerine oturtulurken, iç ve dış alanlar arasındaki sınırları bulanıklaştıran panoramik manzaralar sağlıyor. Mimar, insan yerleşimi ve çevre arasında bir sinerji sağlamak için enerji tasarruflu özellikleri daha da bütünleştirmiş ve öncelikle ahşaptan meydana gelen duyarlı bir malzeme paleti oluşturmuş. Bu yüzden sürdürülebilir mimaride kullanılan malzemeler tercih edilmiş. Skorynin, "Sene boyunca yaşamaya elverişli olan bu sürdürülebilir mimari örneklerden yapı, yerinde dökme konutlara sürdürülebilir bir rakiptir." dedi. 

Doğal Arazi Korunarak Yapılan Çevre Dostu Kabin

Tabiat Üzerinde Daha Az Etki İle Alanı Genişletmek

Doğal Arazi Korunarak Yapılan Çevre Dostu Kabin

HDN Modular müşterinin ormanda huzurlu, pitoresk bir kaçamak isteğini sorunsuz inşaat ve en aza indirilmiş masraflarla karşılıyor. Kirill Skorynin'in kabin tasarım konsepti, arazinin küçük ayak izini en üst seviyeye çıkarıyor ve hacimsel modüller ve panelize konstrüksiyonlar kullanarak iki alandan (ev alanı ve kapalı teras) meydana geliyor. Mimar, 4 x 15 x 4h ölçülerindeki bir modül olan yaşam alanına önceden hazırlanmış yüzeyler, yerleşik mobilyalar ve dahili hizmet şebekeleri ile yaklaşırken, panelize teras saha dışında monte edildi. Bütün kabinin kurulum süresi yalnızca bir hafta sürmüş.

Doğal Arazi Korunarak Yapılan Çevre Dostu Kabin

Kabinin dış cephesi Japon Shou Sugi Ban yöntemi kullanılarak işlenmiş yanık ahşapla tamamlanırken, iç alan duvarlar, mobilyalar ve kapılar boyunca kontrplakla bezenmiş. Cilalı beton şap zemin kaplamasını tamamlarken, mat siyah kaplamalar da zarif ve çağdaş bir ambiyans oluşturuyor. Tabandan tavana pencereler hem manzara hem de enerji verimliliği sağlıyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)