Engellerin Olmadığı Bir Dünya için Kleemann’dan Engelli Asansörleri…
Türkiye’de yaklaşık 8,5 milyon engelli bulunuyor. Bu insanlar nüfusun %12’sini oluşturuyor. Ancak ne yazık ki gerçekleştirilen birçok inşaat projesi ve yapılan planlamalar onlar düşünülmeden hayata geçiyor. Ulaşabildikleri alanlarda da önlerine merdivenler çıkan engelli vatandaşlarımız, sosyal hayata katılmada olduğu gibi iş yaşamlarında da büyük sorunlar yaşıyor. Ülkemizde asansör sektörünün lider ve öncü kuruluşlarından Kleemann, ürettiği engelli asansörleri ile engellilerin binalarda yaşadıkları sorunlara çözüm oluyor.
Engelliler ve yaşlılar için Kleemann’dan özel çözümler…
Kleemann’ın mimari projelere sunduğu birçok çözümün arasında engelli asansörleri de önemli bir yere sahip. Özellikle tekerlekli sandalye kullananlar, koltuk değneği gibi destekler ile adım atabilenler ve merdiven çıkmakta zorlanan yaşlı insanlar için Kleemann, engelli asansörleri ile adeta kurtarıcı oluyor. Kleemann VertiPlat Hidrolik Platform Asansörleri, özellikle tekerlekli sandalye kullanan engelli insanlara büyük kolaylık sağlıyor.
Uygulanacak binaya kuyu ve benzeri herhangi bir inşaat çalışması gerektirmeden montajı yapılabilen ürün, 7 metreye kadar dikey taşıma gerçekleştirirken Avrupa Birliği standartlarında yüksek güvenlik de sağlıyor. Kleemann FreeStair Merdiven Platfromu Asansörler ise yine tekerlekli sandalye kullanan engelli kişilerin, binaların her katına emniyetli ve konforlu şekilde ulaşabilmeleri için tasarlanmış. Özellikle kamusal binalar ve asansör uygulaması yapılamayacak yapılarda hem iç hem de dış mekanlarda kullanılabiliyor. Duvara montajı yapılabildiği gibi özel direklerle doğrudan yere de bağlantı yapılabiliyor. Kleemann FreeStair Koltuk Tipi Merdiven Asansörleri de merdiven çıkmakta zorlanan her yaştan insanın ihtiyacını karşılayabiliyor. Binaların mimari özelliklerine ve tasarımlarına uygun şekilde üretilebilirken düz ya da dönemeçli alanlara da çözüm getiriyor.
“Engelliler, herkes gibi hayata katılabilmeli…”
Kleemann Genel Müdürü Apostolos Kalyvas, engelli insanların toplumun bir parçası olduğunu vurguluyor ve onların da toplumdaki tüm olanaklardan yararlanmaları gerektiğinin altını çiziyor. Kalyvas “Biz engellilerin herkes gibi hayata katılabilmeleri; okula, alışveriş merkezlerine, sinemaya, tiyatroya rahatça gidebilmeleri; hastanelerde, okullarda ve devlet dairelerinde sorun yaşamamaları için çözüm üretmeye çalışıyoruz. Engelli asansörlerimizin yanı sıra diğer asansör tasarımlarımızı da engelli insanlarımızı düşünerek tasarlıyoruz.” diyor.