Genç Mimarlar Seçkisi ve Sergisi İçin Açık Çağrı

The Circle, yaratıcı ve genç mimarları Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi’nin üçüncü edisyonuna başvurmaya davet ediyor! GEMSS’23’e katılım için son başvuru tarihi 18 Haziran. 

İki yılda bir düzenlenen Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi, geleceğe yön verecek 40 yaş altı genç mimarların ulusal ve uluslararası platformlardaki tanınırlıklarını artırmayı ve Türkiye mimarlık kültürüne katkı koyan pratiklere dair güncel bir arşiv oluşturmayı hedefliyor. 

GEMSS, mimarlık kültürüne katkı sağlayan mimari, düşünsel, bilimsel, sanatsal ve sosyal boyutlarda işler üretmiş ve yayınlamış bütün bireysel, ekip ve çok disiplinli pratiğe açık. GEMSS, kapsayıcı yapısıyla geleceğin mimarlığını şekillendirecek genç pratiklerin hangi merkez ve alternatifleri odağında işler ürettiklerini görünür kılarak mimarlığın çeşitliliğini vurguluyor. Tüm konu ve pratiklere açık olmakla beraber, GEMSS’23, büyümenin sınırındaki dünyamızda sürdürülebilir, katılımcı ve inovatif tasarım yaklaşımları sergileyen genç pratiklerin girişimciliklerini destekliyor. 

GEMSS’23’ün multidisipliner seçici kurulu, mimarlık kültürüne katkı sağlamış profesyonel mimarlar, sanatçılar, akademisyenler, düşünürler ve sektör temsilcilerinden oluşuyor. Sait Ali Köknar moderatörlüğünde bir araya gelen Seçici Kurul’da Alexis Şanal, Ertuğ Uçar, Matthew Warner, Merve Bedir, Sinan Logie, Yılmaz Değer, Zehra Akdemir Veryeri yer alıyor. 

GEMSS’23 programı, 5 Mayıs’ta ilan edilen Açık Çağrı ile başladı. Temmuz ayında değerlendirme için bir araya gelecek Seçici Kurul’un belirleyeceği seçkide yer alacak mimarlar Ağustos ayında duyurulacak. Üçüncü döngüsü fiziksel ve çevrimiçi platformlarda hibrit olarak gerçekleştirilecek olan GEMSS’23, serginin yanı sıra yan etkinlikler, çevrimiçi yayınlar ve seçki kitabının da yer aldığı bir programla desteklenecek.

2023 Sonbaharında The Circle Space’te kapılarını ziyaretçilere açacak GEMSS’23 Sergisinin 2024 yılı ilkbaharında Almanya’ya, sonbaharında Suudi Arabistan’a taşınması planlanıyor. Global yapısı ile GEMSS sergileri, seçkide yer alacak 40 yaş altı genç mimar ve ekiplerin yenilikçi çalışmalarını farklı coğrafyalarda geniş kitlelerle buluşturacak.

Başvurular 18 Haziran 2023 tarihine kadar thecircle-o.com/gemss23 adresinden dijital form aracılığı ile yapılabilir.

GEMSS’23 Seçici Kurul

The Circle Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi

Alexis Şanal - Mimar, Şehir Tasarımcısı, Kurucu Ortak / SANALarc (Open Urban Practice)

Ertuğ Uçar - Mimar, Yazar, Kurucu Ortak / Teğet Mimarlık

Matthew Warner - BA Dip PVL MRICS, Yönetim Kurulu Başkanı, Kurucu / Warner Wonder Group & VIP Real Estate Desk

Merve Bedir - Dr. Mimar

Sinan Logie - Mimar, Yazar, Sanatçı

Yılmaz Değer - Mimar, Kurucu Ortak / AURA, Yılmaz Değer Mimarlık Tasarım

Zehra Akdemir Veryeri - Doc. Dr. Mimar, Akademisyen, Yazar, Kurucu / 7/70 Kültür Sanat Akademi

GEMSS’23 Seçici Kurul Moderatörü

Sait Ali Köknar - Mimar, Akademisyen / Berlin International University of Applied Sciences

GEMSS’23 Takvimi

Açık Çağrı İlanı | 5 Mayıs 2023

Son Başvuru Tarihi | 18 Haziran 2023 Değerlendirme Süreci | Temmuz 2023 Sonuçların İlanı | Ağustos 2023

Yan Etkinlikler | Kasım - Aralık 2023

Ödül Töreni | Kasım 2023

Basılı Yayın | Sonbahar 2023

Uluslararası Sergi | İlkbahar 2024

Planlanan Sergi Rotası

İstanbul, Türkiye | Sonbahar 2023

Almanya | İlkbahar 2024

Suudi Arabistan | Sonbahar 2024

Ayrıntılı bilgi için: thecircle-o.com/gemss23

Proje Şartnamesi ve başvuru için: thecircle-o.com/gemss23-basvuru

Kimler başvurabilir?

Türkiye mimarlık kültürüne katkı sağlayan yurt içi ve yurt dışında işler üreten, çok veya tek uluslu pratikler.

    GEMSS’23’e bireysel ya da ekip olarak katılım mümkündür.

    Bireysel katılımcıların ve ekip üyelerinden en az birinin yurt içi veya yurt dışındaki üniversitelerin mimarlık bölümünden lisans mezunu olması gerekmektedir.

    Bireysel katılımcıların en fazla 40 yaşında olması, ekip olarak başvuran katılımcıların ise yaş ortalamasının 40’ı geçmemesi gerekmektedir.

    Bireysel ve ekip olarak başvuracak adayların bir sonraki bölümde açıklanan ön koşula uygun en az bir çalışma üretmiş olması gerekmektedir.

    Ön Koşul

    Katılımcılardan, aşağıdaki formatlardan herhangi birinde yapılmış ve mimarlık kültürüne katkısı yüksek bir çalışma ortaya koymuş olması beklenmektedir:

    1. İnşa edilmiş yapı - Ulusal/uluslararası bir platformda yayımlanmış.
    2. Mimari Proje - Ulusal/uluslararası bir yarışmada derece almış.
    3. Gerçekleşmemiş ya da gerçekleşemeyecek mimari proje - Ulusal veya uluslararası bir platformda yayımlanmış veya sergilenmiş.
    4. Küratörlük, sergi tasarımı veya sanatsal üretim gibi mimarlık kültürüne katkıda bulunan bir çalışma - Ulusal ve uluslararası bir platformda yayımlanmış ya da sergilenmiş.
    5. Tez, makale, kitap, yayın veya çeviri gibi mimari yazınına katkıda bulunan bir çalışma veya diğer disiplinlere de katkı sağlayan bir mimari araştırma - Ulusal veya uluslararası bir program veya yayında yayınlanmış veya sergilenmiş.
    6. Sosyal sorumluluk projesi, eğitim programı gibi bir faaliyet - Ulusal veya uluslararası alanda gerçekleştirilmiş ve yayımlanmış.

    Yorum yaz...

    Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
    Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
    • (Yayınlanmayacak)