“Gençleri, Türkiye’nin Her Yerinde Geçerli Ve Kalıcı Bir Meslek Olan Çatıcılığa Davet Ediyoruz”
Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, Türkiye’nin her yerinde, her zaman geçerli bir meslek olan çatıcılığın, iyi bir iş sahibi olmak isteyen gençler için ideal bir tercih olduğu belirterek, “Çatı sektöründe nitelikli iş gücüne ihtiyacımız var. ÇATIDER olarak, sektörün eğitimli iş gücünü artırmak için önemli çalışmaları hayata geçiriyoruz. Kazancı tatminkar, ideal bir meslek arayan gençleri, sektörümüze davet ediyoruz” dedi.
Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Başkan Adil Baştanoğlu, Türkiye'nin bir yandan istihdam sorunu yaşarken, diğer yandan da birçok sektörde eğitimli iş gücüne ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Çatıcılık, Türkiye'nin dört bir yanında geçerliliği olan, istikrarlı ve kazancı tatminkar bir meslek. Sektörümüzün eğitimli iş gücüne, gençlerimizin de iyi bir işe ihtiyacı var. Hayat boyu geçerliliği olan bir meslek arayan gençlerimizi sektörümüze davet ediyorum. ÇATIDER olarak, Türkiye'nin istihdam sorununun çözümüne katkı sağlamak için çalışıyoruz” dedi.
TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde 2017 yılında 15-24 yaş grubundaki işsizlik oranı yüzde %20,8, 2018’in ilk üç ayı ise yüzde 19 seviyesinde. ÇATIDER Başkanı Adil Baştanoğlu, gençlerin işsizlik sorunu yaşarken, birçok meslekte eğitimli iş gücüne ihtiyaç duyulmasının üzüntü verici olduğunu belirterek, ÇATIDER olarak bu sorunun çözümü için özellikle meslek lisesi öğrencilerine yönelik projeler yürüttüklerini açıkladı.
Çatıcılık sektöründe istihdam sorunu yaşanmaz
Çatıcılık mesleğinde eğitimli teknikerlere ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Baştanoğlu, şunları söyledi:
“Çatıcılık, Türkiye'nin dört bir yanında geçerliliği olan bir meslektir. En küçük köyden, en büyük şehre kadar her yerde ihtiyaç duyulan, kalıcı, yenileşmeye ve büyümeye açık bir iş alanı olarak, gençlerimiz için önemli bir fırsat sağlıyor. Meslek lisesi öğrencilerimiz sektörümüz hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığı için düzenlediğimiz etkinliklerde onlara mesleğimizi anlatıyor ve aramıza davet ediyoruz. Sektörümüzün başarılı gençlere, gençlerin de kalıcı bir mesleğe ihtiyacı var.”
Çatı sektöründe gençleri neler bekliyor?
• Sürekli büyüyen, her zaman geleceği olan bir sektör içinde yer almak,
• İstikrarlı bir iş imkânı,
• Kendi işini kurmak,
• Türkiye ortalaması üzerinde gelir,
• Türkiye'nin dört bir yanında iş alabilme/bulabilme ayrıcalığı,
• Modern ve dinamik uygulamalar ile iş alanını geliştirme fırsatları.
Teknikerlere ihtiyaç var
Çatıcılık mesleğinde özellikle eğitimli teknikerlere ihtiyaç duyulduğunu, ÇATIDER olarak bu ihtiyacın giderilmesine yönelik çalışmalar yürütüldüğünü vurgulayan Baştanoğlu, şunları söyledi:
“Geçen yıllarda 'Çatı ve Çatıcılık Eğitim Sisteminin Kurulması ve Geliştirilmesi Projesi'ni hayata geçirdik. Proje, sektörün teknik eleman ihtiyacını karşılamayı ve gençlerin mesleki gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu sene İstanbul Fuar Merkezi’nde 29 Mart 2018 tarihinde ‘1. Ulusal Genç Çatıcılar Şampiyonası’ düzenledik. Çatı sektörünün en büyük kuruluşu olarak, sektörün gelişmesi ve eğitimli iş gücümüzün artmasına yönelik çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Üniversitelerde öğrencilere teknik eğitim, ustalara mesleki eğitim ve çatıcılık eğitimi veren öğretmenlerimize güncel uygulamalar hakkında bilgi veriyoruz.”
ÇATIDER’in eğitim projeleri tüm sektörlere örnek teşkil ediyor
ÇATIDER, sektöre değer katan birçok projeyi daha hayata geçiriyor. ÇATIDER, inşaat sektöründe bir ilk olan e-öğrenme projesi ‘Yapı Okulu’ ile sektöre donanımlı yeni çalışanlar kazandırıyor. Yapı Okulu aynı zamanda yapı sektörünün tüm bileşenlerine kendi sektörel okullarını açma fırsatı da sunuyor. İsteyen sektörler Yapı Okulu bünyesinde kendi alanlarında uzaktan mesleki eğitim verebiliyor. ÇATIDER ayrıca ‘Ustalar Kulübü’ kurulması kararı alarak, firma kulüpleriyle koordineli olarak çalışmalara başladı. Öğrenci ve ustalarla etkinliklerde bilgi ve beceri artırmaya yönelik çalışmalar sürdürülüyor.