Iglo Architects İmzalı Anatolia Tile Porselen Seramik Fabrikası’nın İnşaatı Devam Ediyor

Sürdürülebilirlik prensibiyle oluşturulan kurgusuyla Iglo Architects tarafından tasarlanan 205.000 m2 kapalı alanlı Anatolia Tile Porselen Seramik Fabrikası’nın inşaat süreci tüm hızıyla devam ediyor.

Mimar Zafer Karoğlu ve Mimar Esen Akyar Karoğlu liderliğindeki Iglo Architects tarafından Kanada’da faaliyet gösteren seramik markası Anatolia Tile & Stone için tasarlanan Anatolia Tile Porselen Seramik Fabrikası, İzmir Aliağa’da 205.000 m2 kapalı alan olarak inşa ediliyor. Anatolia Tile & Stone’un Türkiye'deki ilk yapısı olan 65.000 m² alana sahip lojistik merkezi de Iglo Architects tarafından tasarlanmıştı.

Mimar Zafer Karoğlu ve Mimar Esen Akyar Karoğlu
Mimar Zafer Karoğlu ve Mimar Esen Akyar Karoğlu

Anatolia Tile Porselen Seramik Fabrikası’nın üretim ve lojistik alanları prefabrik kolon ve çelik kirişlerle taşıtılırken tamamen çelikten üretilen mikser ve silo bölgeleri ile betonarme perdelerle oluşturulan hammadde alanları dahil tüm yapı membran çatı örtüsüyle kapatılmış. Fabrikanın cephesi, yapıya özel detaylarla geliştirilmiş nervürlü dokusuyla betonarme prefabrik panellerden oluşturulmuş.

Anatolia Tile Porselen Seramik Fabrikası
Anatolia Tile Porselen Seramik Fabrikası

Son teknolojiye sahip yatırımın sürdürülebilirlik prensibiyle oluşturulan kurgusu, çevreye saygıyı ve en az zarar verme prensibini önceleyerek, en yüksek enerji tasarrufu yapacak şekilde tasarlanmış. Bu doğrultuda, genel aydınlatmada gün ışığından maksimum faydalanma, genel havalandırmada ise minimum enerji tüketimi ve düşük bakım gereksinimi sağlayan doğal sirkülasyon sistemleri kullanılmasının yanında arıtma ve toz toplama sistemleriyle de çevreci yaklaşım benimsenmiş.

Iglo Architects

13.000 m² alanlı yönetim binasına sahip yapıda, çatı teraslarını da efektif kuIlanan, konaklama amacıyla kullanılabilecek rezidanslar tasarlanmış. İlk binada olduğu gibi burada da ofis binası çevresinde sıcak İzmir havalarında doğal serinleme desteği sağlaması amacı ile yansıma havuzu konumlandırılmış.

İzmir Aliağa’da Iglo Architects tarafından hayata geçirilen Anatolia Tile Porselen Seramik Fabrikası’nın inşaatının 2023 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Fabrika Projeleri Örnekleri

Iglo Architects Hakkında:

Iglo Architects, 2001 yılında Zafer KAROĞLU ve Esen AKYAR tarafından kuruldu. Bugüne kadar farklı sektörlerden gelen müşterileri için Türkiye'deki birçok şehirde ve yurt dışında mimari tasarım, proje ve uygulama alanlarında hizmet verdi. Mimarlık alanında işlevsel tasarımlar ve uygun maliyetli çözümler üreten Iglo Architects, kullanıcılara yepyeni bir tasarım süreci yaşatıyor; müşteri memnuniyetinden ve özenli bir ekip çalışmasından ödün vermeyerek yoluna devam ediyor.

Iglo Architects tasarımı Cimpor Çimento Fabrikası 2011 yılında, Mecaplast Ar-Ge yapısı 2012 yılında, Logipark Lojistik Tesisleri ise 2013 yılında Arkiv Seçkileri arasına girdi. P Blok Prodüksiyon ve Post-Prodüksiyon Stüdyosu 2010 Intera İç Mimarlık Ödülleri’nde ‘Ofis’ kategorisinde birinci, 2013 Leaf Interior Design Awards'ta ise 'Yılın Ticari Yapısı' kategorisinde finalist oldu. Tuzla’da tasarlanan Logipark Lojistik Tesisleri ayrıca 2013 Arkiv İşveren Ödülü’nü almaya hak kazandı.

ICI Fabrika ve Yönetim Binası projesi, 2014 yılında Dünya Mimarlık Festivali’nde (WAF) “Ofis Projeleri” kategorisinde de finale kalma başarısını gösterirken, 2015 yılında Sign of the City gayrimenkul ödüllerinde “Devam Eden Projeler” kategorisinde En İyi Endüstri Yapısı ödülüne layık görüldü; aynı yıl, tüm dünyadan uluslararası mimari ve iç mimari projelerin yer aldığı prestijli paylaşım portali World Architecture Community’nin 19. Proje döngüsünde de kazanan projeler arasında yer aldı. Iglo Architects tasarımı Parsan Genel Müdürlük ve İdare Binası, Cityscape 2015 Mimarlık Ödülleri’nde “Geleceğin Ticari Yapıları” kategorisinde finale kalırken, ICI Fabrika ve Yönetim Merkezi ile Ortana Fabrika ve Yönetim Binası projeleri, The Plan ödüllerinde “Production” kategorisinde finalist olma başarısını gösterdi. 2016 MIPIM ‘’Best Futura Project’’ kategorisinde Türkiye’den seçilen tek finalist olarak ICI Fabrika ve Yönetim Merkezi ile yarıştı. ICI Fabrika ve Yönetim Merkezi "Ofis/Endüstri Yapıları" kategorisinde 2017 iF Design Ödülü’ne layık görülürken, 2A Asia Architecture Awards 2017’de finalist olarak yarıştı. Anatolia Tiles projesi 2016 American Architecture Prize ‘’Honorable Mention’’ ödülünün sahibi oldu. Son olarak İzmir Satış Ofisi projesi “Office" kategorisinde, Anatolia Tiles projesi ise "Factories" kategorisinde 24th Cycle of World Architecture Awards'a layık görüldü.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)