Koleksiyon'dan Hem Verimli Hem Sosyal Bir Çalışma Alanı: Ernst & Young Türkiye Merkez Ofisi
Üst düzey başarı ile her kuruma, birime özgün olacak ofis alanlarının verimli kullanımındaki ilişkiye vurgu yapan Koleksiyon, ‘Açık İş’ felsefesinden yola çıkarak geliştirdiği RE-work teması ile ofislere yeni öneriler getirmeye devam ediyor. Önemli global markalardan EY’nin (Ernst & Young) yakın zamanda yenilenen İstanbul Maslak’taki Türkiye Merkez Ofisi de Koleksiyon’un bulunduğu önemli güncel projeler arasına katıldı. Esnek çalışma alanlarının göze çarptığı ve tasarımı Mimar Timur Kayserilioğlu’na ait olan projede, çalışma ve sosyal hayat arasında denge kuran mekanlar dikkat çekiyor.
İş akışlarını sistemli hale getirmek ve hiyerarşik yönetim formatları yaratmak yerine, ruhları özgür bırakma misyonunu taşıyan Koleksiyon RE-work teması, ‘Açık İş’ yaklaşımını izleyerek çalışma alanlarını verimli ve özgün kılacak yeni tasarımlar sunuyor. Koleksiyon bu çerçevede, Türkiye’de ve dünyada finans, eğitim, sağlık gibi farklı sektörlerden birçok önemli kurumun ofisine uygun ve parmak izi çözüm getirecek zengin çözümler getirmeyi sürdürüyor. Markanın son dönemde bulunduğu projelerden biri de; uluslararası düzeyde 212.000 çalışanıyla, bağımsız denetim, danışmanlık, kurumsal finansman ve vergi alanlarında hizmet veren öncü firmalardan EY Türkiye’nin Türkiye İstanbul Maslak’taki Merkez Ofisi oldu. ‘Vizyon 2020’ hedefi doğrultusunda yenilenme kararı alan EY; iş ve sosyal hayat arasındaki dengeye verdiği önem doğrultusunda ‘mekandan bağımsız çalışma ortamı’ sunan yaklaşımını Türkiye merkezine de taşıdı. 5 katlı bu yeni merkez hem bina yapısındaki tercihler hem de iç mekan kurgusuyla dikkat çekiyor.
Yeşil bir yapıda verimli çalışma ortamı.
Tüm dünyada en güvenilir ve en geçerli ‘Yeşil Bina Sertifika Sistemi’ olarak kabul edilen LEED Gold sertifikasına sahip yapıda, tüm malzeme ve sistem seçimleri hem tasarrufu hem de yerel ekonomiyi destekleyecek şekilde yapılmış. Bu bağlamda; su kullanım, ısıtma ve aydınlatma sistemlerinin otomasyona tabi olması sayesinde yüksek enerji tasarrufu sağlanması amaçlanmış. İleri teknolojilerin sıkça kullanıldığı yaklaşık 11.000 m²’lik bir alana kurulu merkezde, etkileşim ve ortak çalışmayı tetikleyen çalışma odalarından, bakım alanlarına kadar çeşitli ihtiyaçlara cevap verebilen mekanlara yer veriliyor.
Koleksiyon ile yaratılan esnek çalışma alanları.
Yapının iç kurgusu; kurumun yaklaşımı ile örtüşen ‘Açık İş’ temalı Koleksiyon tasarımlarıyla yapılmış. Esnek bölgeler yaratmak adına; masa ve sandalyeden oluşan alıştığımız çalışma istasyonları yanında kanepe, koltuk ve sehpalardan oluşan alanlar da tercih edilmiş. Bu esnek ve renkli mekanlarla birlikte iç yapıda havalandırma detaylarının açık bırakılması gibi endüstriyel referanslar da projeyi ilgili çekici kılıyor.
Çalışma alanlarının olmazsa olmazları masa sistemleri için Faruk Malhan tasarımı Atos ve Studio Kairos tasarımı Barbari çalışma istasyonları tercih edilmiş. Öte yandan esnek çalışma imkanı sunacak alanlarda Koray Malhan tasarımı Ikaros kanepe, Sezgin Aksu-Silvia Suardi imzalı Suri puf, Faruk Malhan tasarımı Botero koltuk ve yüksek sırtıyla dikkat çeken Babil Serdiyar kanepe öne çıkıyor. Bunlar Marquez sandalye, Narcissus, Bremen, Demirhindi ve Partita sehpalarla tamamlanıyor. Toplantı odalarında ise Barbari ve Khan masa sistemleri ile uluslararası tasarım ödüllerine sahip olan f/p design imzalı Tola ofis koltukları kullanılmış. Ortak alanlarda ise Pasenow, Opera, Dilim ve Tellesmar kanepe, Cantata sandalye ve Guamba masalara yer verilmiş.