Mimari Projelerde, Tasarımın Yanı Sıra Malzemeler Fark Yaratır...
Aslı Sekmen, İlkay Ongun
MIMARSIV
“İki ortak 10 yılı aşan sektör deneyimimizle mimarlık ve malzeme sektörleri arasında bir iletişim açığı gördük. Rekabet ortamında, mimarların hem kendi markaları adına hem de yatırımcı tarafına satış argümanı vermek adına fark yaratmaları gerekir. Mimari projelerde fark yaratan, tasarımın yanı sıra kullanılan malzemelerdir.”
Mimarsiv’e geçmeden önce sizi biraz tanıyalım istiyoruz. Kısaca Aslı Sekmen kimdir, İlkay Ongun kimdir ve sizi bir araya getiren itici güç ne oldu?
Aslı Sekmen: 1998’de ODTÜ Ekonomi Bölümü’nden mezun oldum ve İstanbul’a geldim. 5 yıllık bankacılık kariyerinin ardından, kendi firmamı açtım ve Avrupa menşeli ileri düzey mimari ürünlerin distribitörlüğünü yaptım. Sonrasında, 2 yıl perakende mimarisi alanında uzman bir mimarlık firmasında Pazarlama ve İletişim Direktörü olarak çalıştım. Sektördeki 10 yıllık deneyimle; hem mimari malzeme ve hem de mimari iletişim konularında uzmanlaştım.
İlkay Ongun: Ben Fransa’da doğdum. Strasbourg Üniversitesinde Ekonomi-İşletme okurken, Socrates programı ile Galatasaray Üniversitesi’nde bir dönem eğitim aldım. İşletme masterımı 2003’de Üniversite Strasbourg’da, Uluslararası İlişkiler masterımı ise Nice-Berlin-Roma’da The Institut Europeen des Hautes Etudes Internationales’de tamamladım. Fransa Ekonomi Bakanlığı’na bağlı olarak Tunus ve sonrasında Türkiye’de görev aldım. Kendi danışmanlık firmamda çeşitli yabancı menşeli firmalarla çalıştım, mimari malzeme konusunda uzmanlaştım.
Mimarsiv’i kurarken çıkış fikriniz neydi? Amacınız hangi boşluğu doldurmaktı? Fikir aşamasına eylem aşamasına gelirken ne gibi zorluklarla karşılaştınız?
İki ortak 10 yılı aşan sektör deneyimimizle mimarlık ve malzeme sektörleri arasında bir iletişim açığı gördük. Rekabet ortamında, mimarların hem kendi markaları adına hem de yatırımcı tarafına satış argümanı vermek adına fark yaratmaları gerekir. Mimari projelerde fark yaratan, tasarımın yanı sıra kullanılan malzemelerdir. Güncel malzeme bilgisine ulaşmak, mimar tarafı için vakit ve eleman demek. Malzemeci tarafında ise mimara ulaşmak, yoğun ofislerden randevu almak devamlılığı zor bir süreç. Mimar ve malzeme firmaları arasında duran MIMARSIV her iki taraf için doğru zamanda doğru konseptte iletişim imkanı sunuyor.
Bugün gelinen noktada Mimarşiv neler yapıyor? Önümüzdeki dönem projeleriniz hakkında kısaca bilgi alabilir miyiz?
MIMARSIV ile sektöre; dijital ortamı etkinliklerle destekleyen, birebir hizmetle hızla sonuca ulaştıran, çok katmanlı bir iletişim sistemi sunduk. Hizmet ve hedef odaklı, ölçülebilir işler yapıyoruz. Her çalışmamızda, kendimizi en büyük rakip olarak görerek özgün işler yapmayı amaçlıyoruz. Her oluşturduğumuz çalışma modelini bir marka haline getirip; sistemli ve devamı olan model konseptler olarak sektörde yer alması hedefimiz. mimarsiv.com’da mimarlara dijital ve güncel bir malzeme arşivi sunuyoruz. Mimarlar siteden istedikleri ürün araştırmasını yapıyor. Malzeme firmaları da mimarlara açık bir mecrada ürün sergiliyor.
MIMARSIV ASIST ile mimarların bizi arayarak alabilecekleri özel ve tamamen ücretsiz bir hizmet veriyoruz. Proje bazlı malzeme araştırması, katalog veya numune temini yapıyoruz. Mimarlar istedikleri zaman ofisimizi ziyaret edip, mimarsiv.com markalarından katalog veya numune tedariği yapabiliyorlar.
BY MIMARSIV konseptli ve özgün etkinliklerle mimarlar ve malzeme firmalarını değişik mekanlarda bir araya getiriyoruz.
MIMARSIV SELECTION, 2018’de, İngiliz Konsolosluğu ve Fransız Sarayı’nda olmak üzere 2 kere düzenlenecek. İngiliz Konsolosluğunda İç Mimarlık Ödülleri, Fransız Sarayı’nda ise Mimarlık Ödülleri verilecek.
Mimarsiv Selection’ı 2017 yılında 2. kez başarıyla gerçekleştirdiniz. Organizasyonunuz hakkında bilgi alabilir miyiz…
MIMARSIV SELECTION; 2018’de üçüncüsünü düzenleyeceğimiz, ayrıcalıklı mekanların ev sahipliği yaptığı, birkaç gün süren yıllık etkinliğimiz. Mimari malzeme markaları, mimarlar, iç mimarlar, sektörel dernek ve odalarla gerçekleşen üst düzey bir buluşma sunuyoruz.
MIMARSIV SELECTION 2017 Art&Design DÖNÜŞÜM temasıyla, 12-13 Mayıs’ta, Hasköy İplik Fabrikası’nda düzenlendi. Benzersiz bir mimari kurgu ile disiplinler arası bir buluşma yaşandı. Özgün konu başlıklarında, kıymetli mimarlar Ali Doruk, Alişan Çırakoğlu, Cem Sorguç, Ertuğ Uçar, Hande Öney, Kerem Piker, Kurtul Erkmen, Mustafa Toner, Ömer Pekin, Sevince Bayrak, Sibel Dalokay Bozer, Yasemin Keskin Enginöz ve Zeynep Tümertekin sohbetleriyle sahne aldılar. Dönüşüm teması ile küratör Tanıl Çokşenim tarafından seçilen resim, heykel, halı ve dijital sanat dalında değerli sanatçılar; Belkis Balpınar, Günseli Kato, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Murat Germen, Onur Mehmet Gülfidan, Ozan Türkkan, Ozan Ünal, Refik Anadol, Seçkin Pirim ve Yonca Saraçoğlu eserleri özel sergi kapsamında fabrikada yer aldı...
MIMARSIV SELECTION, 2018’de, İngiliz Konsolosluğu ve Fransız Sarayı’nda olmak üzere 2 kere düzenlenecek. İngiliz Konsolosluğunda İç Mimarlık Ödülleri, Fransız Sarayı’nda ise Mimarlık Ödülleri verilecek.