RSG İç Mimarlık’tan Doğayla Bütünleşen Kullanıcı Odaklı Tasarım İzmir Makine Fabrika ve Yönetim Binası

İç mekan ve cephe tasarımı RSG İç Mimarlık imzası taşıyan Manisa Turgutlu’daki İzmir Makine Fabrika ve Yönetim Binası, çalışanların konforu ve verimlilikleri çerçevesinde doğadan esinlenerek tasarlanan iç mekanları ve firmanın kurumsal kimliğine sadık kalınarak tasarlanan cephesiyle bütüncül bir kurguya sahip…

Markalı konutlar, ofis projeleri, turizm işletmeleri, sosyal mekanlar ve sağlık yapıları gibi birçok farklı alanda iç mimari ve uygulama projelerine imza atan İç Mimar R. Semih Güven ve İç Mimar Didem Güven ortaklığındaki RSG İç Mimarlık’ın fonksiyonel mühendislik plastikleri üreten İzmir Makine firması için 4000 m2’lik bir alanda tasarladığı Manisa Turgutlu’daki fabrika ve yönetim binası, çalışma kalitesini arttıran fonksiyonel iç mekan tasarımları, doğadan esinlenilen detayları, beyaz ve mavi tonlarının kullanıldığı modern çizgilerle ele alınan cephesiyle alışılagelmiş endüstri yapılarının aksine sıcak ve yalın bir tasarım sunuyor.

İdari bölüm ve fabrika olmak üzere iki ana bölümden oluşan İzmir Makine Fabrika ve Yönetim Binası’nın danışma, yönetim ofisleri, açık ofisler, Ar-Ge bölümü, yemekhane ve giyinme odalarından oluşan idari bölümünün tasarımında doğal malzemeler tercih edilmiş. Yapının genelinde hakim olan ‘endüstriyel yapı’ algısı kullanılan akıllı yeşil duvar sistemi ‘green wall’ ile minimize edilerek doğanın sıcaklığının çalışma alanlarında hissedilmesi amaçlanmış. Aynı zamanda iç mekanlarda kullanılan doğal taş ve ahşap malzeme ile de yakalanmak istenen ılımlı atmosferin yapının tüm mekanlarına hakim olması sağlanmış. İklimlendirme, havalandırma, aydınlatma gibi tüm iç mekan ögelerinin yer aldığı optimum bir çalışma alanı sunulması hedeflenen İzmir Makine Fabrika ve Yönetim Binası’nda kullanılan malzemeler ve tasarım çizgisiyle endüstrinin soğuk algısı ve mekanik etkisi kırılarak ferah ve fonksiyonel bir çalışma alanı elde edilmiş.

Yapının insan odaklı ve mekanlar arası etkileşiminin gözetilerek planlanması, mekanlar içerisinde iş güvenliği, hijyen ve ses kirliliği kontrolü kriterlerinin sağlanması tasarım sürecinde önem verilen diğer unsurlar olmuş. Erişim ve kullanım kolaylığı öncelikle engelliler olmak üzere tüm kullanıcılar için tasarım sürecinde hassasiyetle değerlendirilmiş. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)