Saray Alüminyum Sürdürülebilirlik Ödülü İle Çevreci Üretim Yaklaşımını Tescilledi

Üretim gücü, kaliteli üretimi ve inovatif ürünleri ile alüminyum sektörünün güçlü markası Saray Alüminyum, üretim süreçlerinden ürünlerin çevresel etkileri ve kalite süreçlerine tüm adımlarında ortaya koyduğu sürdürülebilirlik yaklaşımını “Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’22"de aldığı ödülle tescilledi. Üretim hacminin yanı sıra enerji verimliliğine odaklanan Saray, üretimde sürdürülebilir enerji kaynakları kullanırken yüksek ısı yalıtım performansına sahip ürünler üretiyor. 

Sürdürülebilir kentsel dönüşüm, enerji verimliliği ve yeşil bina konularında bilincin artırılması ve fırsatların değerlendirilmesi amacı ile Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) ev sahipliğinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle düzenlenen zirvede sürdürülebilirlik çalışmaları ile öne çıkan firmalar ödüllendirildi. Üretimde karbon ayak izinin azaltılmasına yönelik yatırımların yanı sıra üretim know how’ı, güçlü ar-ge yapısı ile yeşil binaların inşasına yönelik ürünler geliştiren Saray bu çalışmaları ile ödüle layık görüldü. Ödülü marka adına Aret Marancıoğlu aldı. 

Kırk yılı aşkın süredir inşaat sektörüne yönelik katma değerli ürünler sunarak yenilikçi cephe çözümleriyle yaşam kalitesinin iyileştirilmesine önemli katkıda bulunan Saray, kapı, pencere, cephe ve küpeşte sistemleri, alüminyum kompozit panel, PVC kapı ve pencere sistemleri, panjur sistemleri ile enerji, otomotiv, ısıtma-soğutma, ulaşım, savunma sanayi, elektrik-elektronik, makine, beyaz eşya ve diğer tüm alanlarda sektörlerin ihtiyacı olan şekil ve büyüklükte sanayi profilleri ve standart kesitli profiller üretiyor. Alüminyum sektörünün yenilikçi ve köklü markası olarak üretim süreçlerinden ürünlerin çevresel etkileri ve kalite süreçlerine tüm adımlarında sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda hareket eden marka, üretim tesislerinden başlayan süreci, ürün ve uygulamaları ile hayata geçiriyor.  

Rüzgar Enerji Santrali ve çatı GES yatırımları ile üretimde temiz enerji

Üretim hacmi kadar enerji verimliliğini de önceliğine alan Saray, üretimde karbon ayak izinin azaltılmasına yönelik yatırımlar gerçekleştiriyor. Çerkezköy fabrikalarında yaklaşık 6,6 milyon euro yatırımla hayata geçirdiği üç rüzgâr enerji santrali ile yılda yaklaşık 6 MW elektrik enerjisi elde eden şirket, üretimde kullanılan temiz enerji sayesinde kurumsal karbon ayak izini 1 milyon 325 bin CO2’e seviyesine düşürürken, yılda 7 bin 900 ton karbon salınımının önüne geçti ve üretim kaynaklı sera gazında yüzde 30 oranında iyileşme kaydetti. Kısa süre içerisinde devreye alacağı yeni fabrikanın çatısına kurulan güneş panelleriyle yılda 5 MW elektrik enerjisi üretmeyi hedefleyen Saray, ayrıca yeni dökümhane yatırımıyla alüminyum hurdasını geri kazanarak karbon ayak izini minimize etmeyi hedefliyor.  

Talin Saraylı Dikici “sürdürülebilirlik yaklaşımı üretimden başlıyor” 

Saray Alüminyum

Sürdürülebilirlik yaklaşımlarında bizim için süreç, üretimden başlayarak ürün ve uygulamalara kadar planlanan, inovatif ürün yaklaşımı ile enerji maliyetlerini minimize eden, uzun ömürlü kullanım ile çevresel atık etkilerini azaltan bir vizyon çerçevesinde ele alınıyor diyen Saray Alüminyum Yönetim Kurulu Üyesi Talin Saraylı Dikici, “Türkiye’de sektörün ilk EN 15804 - Sürdürülebilir Yapı Malzemeleri normu uyumlu EPD (Çevresel Ürün Beyanı) belgesine sahip bir şirket olarak tüm dünyada yeşil binaların inşasına katkıda bulunuyor, geliştirdiğimiz yüksek performans kriterlerine sahip kapı, pencere sistemleri ile daha sağlıklı, çevreci ve ekonomik olarak tasarruflu binaların yapımında etkili rol oynuyoruz. Uluslararası standartlarda üretim yapıyoruz ve iklim krizinin etkilerini en aza indirmeyi amaçlayan Avrupa Yeşil Mutabakatı’nı dikkate alarak öncelikle üretimde sürdürülebilir enerji kaynaklarını kullanıyoruz ve ürünlerimizde yüksek ısı yalıtım performansına sahip, uzun ömürlü, kaliteli, kullanım alanı ve amacına uygun ürünler geliştiriyoruz.” diyor. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)