Havayı Temizleyen Gökdelenlerle Fütüristik Bir Şehir
Nüshet Çamuşoğlu / editor@ekoyapidergisi.org
Manas Bhatia'dan AI X Gelecek Şehir Programı
Manas Bhatia'nın AI programı tarafından oluşturulan görüntüler dizisi "AI x Future Cities", dünyada artan kentleşmenin ortasında sürdürülebilir altyapının potansiyelini araştırıyor. Mimarlar ve tasarımcılar yapay zekayı kullanarak cepheleri yosun kaplı yüksek gökdelenlerle geleceğin ideal, sürdürülebilir bir şehrini hayal ediyor. Fütüristik biyofilik hava temizleme kuleleri olarak görselleştirilen yeşil yapılar, karbon emisyonlarını ve yapay soğutma kullanımını azaltarak modern topluma birçok fayda sağlıyor. Manas Bhatia bunu gerçekleştirmek için Midjourney'i yapay zekâ programını kullanıyor.
Yosun Kaplı Biyofilik Kuleler Şehir Havasını Arındırıyor
Al X Gelecek Şehir projesi, ütopik bir gelecekte sürdürülebilir mimarinin nasıl görünebileceğini öngörmek için Midjourney'i programını kullanıyor. Manas Bhatia'nın AI programı aracılığıyla geliştirilen projesinde, uzun, fütüristik, yosun kaplı gökdelenler yer alıyor. Göz alıcı projesi için Bhatia, aşağıdakileri anahtar kelimelerin kombinasyonunu kullanıyor. Fütüristik bir şehirde hava temizleme kuleleri görevi gören alglerden ve biyolüminesan malzemeden yapılmış simbiyotik, biyomimetik, akışkan daireler, HD, HQ, hiperreal ve fotoreal.
Yaratıcı tasarımda yapay zekâ kullanma eğiliminin artmasıyla birlikte mimarlar, Midjourney ve DALL E gibi araçlarla fütüristik planlarını görselleştirmek için bu programları kullanıyor. Manas Bhatia tasarımlarında çeşitli "metin - görüntü" kullanarak yapay zeka dünyasını keşfediyor. Hintli mimar ve bilgisayar tasarımcısı, AI programlarının - gökdelenler gibi - gelecekteki binaları daha iyi ve verimli bir şekilde planlamak için kullanılabileceğini öne sürüyor. Program aynı anda birden fazla farklı çözümü oluşturup test edebilmeyi, zamandan ve maliyetten tasarruf etmeyi de sağlıyor. Bhatia şöyle yorum yapıyor: "AI programı geliştikçe, ayrıntılı mimari çizimler geliştirecek ve üretecektir. Bu mimari tasarımda verimliliğini büyük ölçüde arttırır. Mimarların vizyonlarını gerçekleştirmek için zaman harcamadan yeni tasarım fikirlerini keşfetmelerine olanak tanır."