Mimaride VR Kullanmanız İçin 4 Neden
Sanal gerçeklik, mimarlara çalışmak için alternatif yollar verdi. Gerçek zamanlı görselleştirme yazılımıyla birlikte sanal gerçeklik, tasarım iş akışınız için sonsuz yeteneklere sahip sağlam bir araç sunar. Bu şekilde sanal gerçeklik, tasarımın geliştirilmesine, ihtiyaçların karşılanmasına ve müşterilerin kazanılmasına yardımcı olabilir. İşte VR'yi tasarım iş akışınıza uygulamanız için dört temel neden.
Sanal Gerçekliğin Mimarideki Faydaları
1. Unutulmaz Bir Müşteri Deneyimi Sunar
Sanal gerçekliğin en önemli avantajlardan biri, sürükleyici bir 3D ortamına katılmaktır. VR kullanmak, müşterilerinizi unutamayacakları bir tasarım deneyimine sokmanıza olanak tanır. Bu sayede müşteriler, önerilen binadan gerçeğe benzer bir simülasyonda deneyim sağlayabilecekler. Bu durum, onlara binanın inşa edildikten sonra nasıl görüneceğini daha iyi anlamalarını sağlayacak ve projeyle daha derin bir bağlantı kurmalarını sağlayacaktır.
Gerçek zamanlı görselleştirme ile VR donanımını kullanırken, müşterinizin yüksekliğini başlıkta ayarlayabilir ve projeyi kendi bakış açılarından gösterebilirsiniz. Sadece kafalarını keşfetmek istedikleri yere çevirebilmek ve bina tasarımını çeşitli yönlerden görebilmek, sanal gerçekliği unutulmaz bir tasarım deneyimi haline getirebilir.
Overland Partners'ta BIM Uzmanı Steve Fong, “Müşterilerimiz, projelerini tamamlamadan yıllar önce deneyimleyebilmek için her zaman büyük bir coşkuyla tepki veriyorlar. Çalışma çizimlerini oluşturacağımız asıl modelde dolaşıyor olmaları onlara güven veriyor.” diyor.
2. Alanın Daha İyi Anlaşılmasını Sağlar
Mimari sunumlarda VR kullanmak, projenin 360 derecelik bir görünümünü sunar. Müşterilerin sizin kadar teknik bilgiye sahip olması muhtemel değildir. VR kullanmak, onlara 2B çizimler gibi başka bir formatta anlaşılması o kadar kolay olmayabilecek bilgiler sunar.
Mekânın gerçek ölçeğini deneyimleme yeteneği, ayrıntıları tartışmayı, geri bildirim alışverişini ve daha iyi tasarım kararlarını daha hızlı almayı kolaylaştırır. Daha iyi bir anlayış, inşaat sırasında istenmeyen sürprizlerden kaçınmak için beklentileri yönetmenizi de sağlayacaktır. Bu şekilde sanal gerçeklik, pahalı yeniden çalışmayı ve gecikmelerin olmasını önleyebilir.
2. Kullanımı Kolaylığı
Gerçek zamanlı görselleştirme yazılımını kullanmak için VR uzmanı olmanıza gerek yok. Sadece birkaç tıklama ve VR başlığınız modelinizi göstermeye başlayacak ve binanızı inşa edilmeden önce deneyimlemenizi sağlayacak.
Tasarım ve görselleştirme sürecinize VR eklemek, ekibiniz ve diğer proje paydaşlarıyla tasarım incelemeleri yürütmeyi kolaylaştırır. Bina modelini sanal bir alanda görüntülemek, hataları hızlı ve kolay bir şekilde tespit etmeyi ve inşaat başlamadan önce düzeltmeyi sağlayarak maliyetleri ve zamanı azaltabilir. Böylece projenin programa uyma şansı daha yüksek olur.
Lake|Flato Tasarım Teknolojisi Direktörü Dan Stine, “Bina modelleme yazılımınızdaki kelimenin tam anlamıyla iki tıklama ile VR'de olabilir ve modelinizi keşfedebilirsiniz. Bu teknoloji, tasarım ekibinin tasarımı dahili olarak doğrulaması ve gözden geçirmesi için yeni bir fırsattır. Ayrıca bir müşterinin veya paydaşın önerilen tasarımı keşfetmesi ve deneyimlemesi için daha doğal bir yol sunuyor” diye açıklıyor.
4. Rekabette Bir Adım Önde Olun
Mimaride yeni teknolojiyi benimsemek, diğerlerinin sunamayacağı bir şey sunabildiğiniz için rekabette öne çıkmanızı sağlar. VR, hayal gücünü gerçeğe dönüştürmenize olanak tanır. Müşteriler, önerilen binalarını 2B çizim yerine 3B ortamda deneyimleyebilir, bu da size rekabet avantajı sağlar.
VR donanımı düşündüğünüzden daha ekonomiktir. HTC Vive gibi donanımlar yaygın olarak kullanılmaktadır, mükemmel kalite sağlar ve mükemmel konum takibi ile birlikte gelir. VR donanımına yatırım yapmak size daha fazla müşteri kazandırabilir ve bu da kulaklıkların parasını öder.