"Mimarın Yolculuğu" Serisi, Melike Altınışık'ı Ağırlıyor

Yurtbay Seramik’in ‘Mimarın Yolculuğu’ programının son konuğu, MAA kurucusu Melike Altınışık oldu. Pelin Olgun’un moderatörlüğünde Çamlıca Kulesi’nde gerçekleştirilen söyleşide Altınışık, mimarlık kariyerine, sektörde kadın olarak karşılaştığı zorluklara ve Çamlıca Kulesi projesine dair deneyimlerini paylaştı.

Mimarın Yolculuğu

Mimarlığa olan ilgisinin çocukluk yıllarında başladığını belirten Altınışık, İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki başarılarından sonra yüksek lisans için Londra’ya gitti. Burada tanıştığı ünlü mimar Zaha Hadid’in ofisinde 7 yıl boyunca çalışarak uluslararası deneyim kazandı. Altınışık, Londra’daki bu süreçte dünyanın önde gelen projelerinde yer alma fırsatı bulduğunu ve farklı kültürlerden gelen mimarlarla çalışmanın önemine vurgu yaptı.

İstanbul’daki kariyerine devam eden Altınışık, kendi ofisini kurduktan sonra Seul’deki "Robot ve Yapay Zeka Müzesi" gibi önemli projelere imza attı. Çamlıca Kulesi’nde ise telekomünikasyonun yanı sıra halka açık alanlar yaratmanın önemine dikkat çekti. Projede mimarlık ve mühendislik arasındaki etkileşim ve iş birliğinin önemini vurguladı.

Altınışık, projelerinde seramik ve doğal malzemeleri kullanmaya özen gösterdiğini, yapısal ölçekte hibrit çözümleri benimsediğini belirtti. Ayrıca, 2018’de jüri üyeliği yaptığı Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri’nin sektöre katkılarını övdü ve bu yarışmanın sektör ve genç mimarlar için bir arşiv oluşturduğunu ifade etti.

Kadın mimar kimliğiyle ilgili konuşurken, kendisini öncelikle mimar olarak tanımladığını belirtti ve cinsiyetin değil, bilginin önemine vurgu yaptı. Engellerle mücadele etmenin yolunun bilgiyle donanmak ve inatla devam etmek olduğunu dile getirdi.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)