Nesin Sanat Köyü'nde Mimarlık Programları Başlıyor !
Mimarlığın yanı sıra diğer disiplinler/alanlar için de alternatif bir eğitim ortamı yaratmayı amaçlayan Nesin Sanat Köyü, 12-25 Haziran ve 3-9 Temmuz tarihleri arasında Mimarlık Yaz Okulları düzenleyeceğini duyurdu. Program farklı alanlardan ve disiplinlerden 17 yaş ve üzeri katılımcıların başvurusuna açık.
2015’ten bu yana Işın Önol’un koordinatörlüğünü yaptığı Nesin Sanat Köyü bünyesindeki yaz okulu programına bu yıl mimarlık atölyeleri de dahil oluyor. Akademisyen ve öğrencilerden oluşan bir ekip tarafından kurgulanan Nesin Sanat Köyü Mimarlık Programı, iki bölüm halinde, 12-25 Haziran ve 3-9 Temmuz 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Cemil Çalkıcı’nın fikir öncülüğünü ve koordinasyonunu yaptığı Nesin Sanat Köyü Mimarlık Programı, Doç. Dr. Kunter Manisa, Yrd. Doç. Dr. Yekta Özgüven, Yrd. Doç. Dr. Demet Mutman, Öğr. Gör. Başak Özden, Mimarlık Yüksek Lisans öğrencisi Beyza Kızıloğlu ve Mimarlık Lisans öğrencisi Pelin Aslıhan Yüksel’in yer aldığı bir ekip tarafından kurgulandı.
İlki bu yaz gerçekleştirilecek olan atölye çalışmalarının, aynı kurgu doğrultusunda önümüzdeki yıllarda da devam etmesi ve Nesin Sanat Köyü’nde gerçekleştirilecek eş zamanlı diğer atölyeler ile etkileşim halinde yürütülmesi öngörülüyor.
Farklı disiplinlerden katılımcıların mekânsal pratikler üzerine düşünmelerini ve sorgulamalarını sağlamak amacıyla; yalnızca mimarlık disiplini için değil, tüm disiplinler için kapsayıcı bir eğitim ve paylaşım ortamı yaratmayı hedefleyen Nesin Sanat Köyü Mimarlık Programı atölyeleri, lise son sınıf, lisans ve lisansüstü seviyelerindeki katılımcıların başvurularına açık.
Nesin Sanat Köyü Mimarlık Programı 2017 Atölyeleri’nin yürütücüleri arasında Hande Ceylan, Oruç Çakmaklı, Elif Hant, Kunter Manisa, Başak Özden, Aslıhan Şenel, İrem Uslu ve Erhan Vural yer alıyor. Deniz Aslan ve Müjde Tönbekici ise verecekleri seminerlerle yaz okulu programına katkı sağlayacaklar.
Mimarlık Yaz Okulu 1 (12 - 25 Haziran)- Tesselation-“Mozaik Döşeme”- Nokta-Doğru-Düzlem-Mekân: Erhan Vural, Kunter Manisa- Doğal Verilerle Tasarım: Deniz Aslan- Spontane Yaratıcılık: Oruç Çakmaklı- Mekanlaşan Efsaneler: Aslıhan Şenel, Elif Hant- Ütopya İnşa Etmek: Müjde Tönbekici
Mimarlık Yaz Okulu 2(3 - 9 Temmuz)- Parça-Bütün (Zaman, Ölçek, Bakış): Başak Özden, Hande Ceylan, İrem Uslu
Kaynak : www.nesinkoyleri.org
Ayrıntılı bilgi için: http://nesinkoyleri.org/