Trendyol Kampüs
Türkiye'de e-ticaret dünyasının önde gelen şirketlerinden biri olan Trendyol, genç ve dinamik bir ekibin desteğiyle tüm hızıyla büyüyor. Gittikçe büyüyen ekip, demokratik bir çalışma ortamını savunuyor. Farklı iş kollarıyla sürekli iletişim halindeler. Bu kampüste hız son derece önemlidir. Ofislerin tasarımında bu önemli ve ilgili bilgiler, tasarım kriterlerinin ana paradigması olarak kullanıldı.
Trendyol'un şirketin yeni ofisi için kullanmayı tercih ettiği alan, aslında yüksek bir binanın zemin katında küçük bir “alışveriş merkezi” olarak tasarlanmıştı. Bu nedenle tasarım, bir iç tasarım girişiminden ziyade bir “uyarlanabilir yeniden kullanım” projesi olarak kabul edilebilir.
Çalışma alanları, kişisel alan tanımlamadan esnek ve değişen sayıda insanı barındırabilecek bir mobilya türüyle çözmeye çalışılıyor. Kümülüs olarak da adlandırılan bu mobilya, her iki ucunda “dolap” bulunan, ortasında elektrik ve veri altyapısının yanı sıra; kişisel eşyaların tutulduğu bir boşluk bulunan ve yanlarda ayakları olmayan esnek formlu bir masa sistemidir.
Farklı ekipleri bir araya getirmek amacıyla tasarlanan kafeterya, konferans salonları ve eğitim salonları alt katta yer alıyor. Fazla sirkülasyon süresini en aza indirgemek ve asansörlerde veya merdiven sahanlıklarında harcanan zamandan tasarruf etmek için diğer tüm çalışma alanlarını galeri içine inşa edilen bir rampa ile bağlanıyor. Tüm çalışma alanlarının derinlemesine algılanmasını sağlayan ve maksimum optik bağlantı sağlayan bu sirkülasyon elemanı projenin omurgasını oluşturdu.