Uzmanlığıyla Yeşil Binalar Su Kullanımında Daha Duyarlı

Piri Reis Üniversitesi, Kuveyt Türk Bankacılık Üssü, Palladium Tower ve Areva Trafo Fabrikası projelerinin tesisat uygulamasını suyun etkin kullanımına ve tasarrufuna uygun şekilde yapan AE Arma-Elektropanç, Garanti Bankası Bankacılık Üssü ve Manzara Adalar projelerinde de aynı hassasiyetle çalışıyor.

Tüm dünyada su kaynaklarının azalması sebebi ile var olan kaynakların sürdürülebilir ve etkin şekilde kullanılmasına yönelik çalışmalar önem kazanıyor. Türkiye’nin en güçlü teknik müteahhitlik şirketi AE Arma-Elektropanç da rezidans, avm, otel, iş merkezi, havaalanı gibi yapılarda etkin su kullanımı ve tasarrufuna yönelik yenilikçi ve uzman çözümler sunuyor.

AE Arma-Elektropanç Genel Müdür Yardımcısı (Mekanik İşler) Serdar Yüksel Uluslararası Dünya Su Günü vesilesi ile binalarda su tasarrufu, suyun geri kullanılması, atık suyun çevreye daha az zarar vermesini sağlayacak şekilde kanalizasyonlara iletilmesi konularına dikkat çekiyor.

Serdar Yüksel, binalarda kullanılan suyun normalde tek kullanımdan sonra atık su olarak şebekeye geri verildiğini ancak su kaynaklarının giderek azalmaya başladığı günümüzde suyun sürdürülebilir bir kaynak olarak değerlendirilebilmesi noktasında dönüştürülerek tekrar kullanılmasının hayati önem taşıdığını vurguluyor.

AE Arma-Elektropanç’tan LEED ve BREAM Sertifikalı Projeler

Ülkemizde son yıllarda giderek yaygınlaşan yeşil binalarda uygulanan uluslararası standartlaşmış dernek ve kuruluşların uygulamaları mevcut. LEED ve BREAM değerlendirme sistemleri su yönetimi konusunda sertifikalar için belirli koşulların sağlanmasını zorunlu olarak talep ediyorlar. Türkiye’de de bu sertifikaları alan projelerin çoğalması su kaynaklarının sürdürebilirliği konusunda ülkemizde oluşmaya başlayan hassasiyetin önemli bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

Konuyla ilgili olarak şirketin hayata geçirdiği projelerden örnekler veren AE Arma-Elektropanç Genel Müdür Yardımcısı (Mekanik İşler) Serdar Yüksel: “Piri Reis Üniversitesi projesinde deniz suyundan içme suyu elde edilmesi için tasarlanmış arıtma sistemi uyguladık. Lavabo ve duşlardan toplanıp ayrı bir depoda biriktirilen suların tuvalet rezervuarlarına verildiği gri suların geri kullanımına yönelik sistemi Kuveyt Türk Bankacılık Üssü ve Palladium Tower projelerinde hayata geçirdik” diyor ve sözlerine şu cümlelerle devam ediyor: “Suyun sürdürülebilir kullanımı için hassasiyetle üzerinde durduğumuz Kuveyt Türk Bankacılık Üssü projesi BREAM, Palldium Tower, Areva Trafo Fabrikası projeleri LEED olarak sertifikalandırılmıştır”.

Suyun Geri Kullanımını İçeren Projeler Devam Ediyor

Türkiye’nin en güçlü mekanik taahhüt firması olarak çevreye olan sorumluluklarını yerine getirmeye devam edeceklerinin altını çizen Serdar Yüksel “Şu an yapımına devam ettiğimiz Garanti Bankası Bankacılık Üssü ve Manzara Adalar projelerinde LEED Sertifikası standartları gereği tesisat uygulaması yapılıyor. Bu iki projemizde de suyun etkin kullanımına ve tasarrufuna uygun olarak gri suların geri kullanılmasına yönelik tuvalet rezervuarları ve bahçe sulama uygulamaları hayata geçirilecek” dedi.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)