ZHA, Seul'deki Tasarım Müzesi'ni Meta-Teknoloji Sergisi ile Açtı

Dongdaemun Design Plaza (DDP), Seul, Kore'deki "Meta-Horizons: The Future Now" sergisi için Zaha Hadid Architects (ZHA) ile iş birliği yaptı. DDP'nin yeni Tasarım Müzesi'nin açılış sergisi, yeni fikirlerin değiş tokuşunun teşvik edilmesi, aynı zamanda yenilikçi teknolojileri ve medyayı sergilemek için ZHA tarafından tasarlandı. Bu sergi, ZHA'nın dijital teknolojiden yapay zekâ ve sanal gerçekliğe kadar çok çeşitli alanlardaki çalışmalarını inceliyor. Aynı zamanda bu sergi firmanın en son tasarımlarını içeriyor. Sergide ZHA’nın sürükleyici teknolojileri ve yeni üretim tekniklerini içeren süreç ve araştırmalar yer alıyor. Sergi, 26 Mayıs- 18 Eylül 2022 tarihleri ​​arasında sergilenecek.

Metaverse ve Mimarlık

DDP 2014 yılında açıldı ve Seul'deki Dongdaemun bölgesinin merkezinde bir kültür merkezi ve buluşma yeri haline geldi. Sergi, uygulamanın dijital tasarım araçları geliştirmeye yönelik işbirlikçi, çok disiplinli yaklaşımını, aynı zamanda sanal ve fiziksel ortamlar arasında aynı anda çalışırken mümkün olan fırsatları detaylandırıyor. Sergi içinde üç bölge bulunuyor: İnovasyon, Hayal Gücü ve Etkileşim. Bu bölgeler ziyaretçilere ZHA'nın dört araştırma ekibinin çalışmalarını keşfetmeleri için bir çerçeve sağlayacak: Hesaplama ve Tasarım (ZH KODU); Sanal Gerçeklik (ZHVR); Analitik ve Öngörüler (ZH A+I); ve Sosyal Etkileşim Süreçleri (ZHA Social).

Meta-Horizons: The Future Now

Yenilik: Süreç ve Araştırma Bölgesi 

ZHA'nın süreç ve araştırması tarafından yönlendirilen yapılı çevredeki yenilikleri vurgular. Serginin bu giriş bölümü, tasarım süreci ve fiziksel prototip oluşturmaya yönelik araştırma temelli yaklaşımlara dayanan farklı disiplinler arasındaki iş birliklerine odaklanıyor. Bu bölgedeki projeler arasında yakın zamanda tamamlanan Striatus, 3 boyutlu basılmış beton bir köprü ve özelleştirilmiş modüler evler oluşturmak için kullanılan bir mimari platform yer alıyor.

Hayal Etme: Tasarım ve Görsel Bölge

Tasarım vizyonunun hayal gücünü, iletişimini ve bunun fiziksel ve dijital alemler arasında çalışma olanaklarını nasıl artırdığını vurgular. Bu bölgede, ZHA'nın sanal dünyalar veya siber kentsel inkübatör “Liberland” ve mimari ve sosyal etkileşimi araştıran sanal bir galeri alanı olan “NFTism” gibi Metaverse tasarlamaya yönelik son girişimleri sergileniyor. 

Yapay Zeka ve Mimarlık Sergisi

Etkileşim: Teknolojiler ve İş birliği Bölgesi

Siber fiziksel, karma gerçeklik, artırılmış ve sanal gerçeklik genelinde kesintisiz kullanıcı deneyimini geliştirerek, tasarımın tüm aşamalarında teknolojilerin devam eden gelişimini sergiliyor. Bu bölgede sunulan projeler şunları içeriyor: Sanal alan içindeki karmaşık düzeneklerin gelişimini gösteren çoklu varlık, sanal gerçeklikte işbirlikçi bir deney olan “Project Correl 1.0” dahil olmak üzere ZHVR tarafından geliştirilen yeni etkileşim olasılıklarını ve “LOOP”, karma- ürün testi ve tasarım geliştirme için ZHVR tarafından oluşturulan bir tasarım simülasyonu olan gerçeklik deneyimi “YENİ DÜNYALAR”.

Sanal Gerçeklik ve Mimarlık

Ayrıca sergi, mimari, sanat, teknoloji ve yapay zekayı kesiştiren, ZHA ve Refik Anadol Studio (RAS) arasındaki bir iş birliği olan RAS + ZHA: 'Metaverse'i Architecting the Metaverse'in ilk gösterimini işaret ediyor. Bu proje için, ZHA tarafından derlenen ve oluşturulan görüntü ve komut dosyası verilerini analiz etmek için çok modelli AI algoritmaları kullanılmıştır. Bu algoritmalar, uygulamanın çalışma portföyünü temsil eden kapsamlı veri kümeleriyle sonuçlanır. Ziyaretçiler, bu sanat eserini sürükleyici bir odada deneyimleyecek ve gelecek metaverse'in deneysel perspektifini sergileyecek.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)