Doğa Dostu Ecor Türkiye’de
Her tür şehir, tarım ve orman atığının yüzde yüz geri dönüştürülmesi ile elde edilen ve dünyada mimarinin her alanında kullanılan ECOR panelleri, şimdi de Türkiye pazarına giriyor. ECOR’un mucidi mimar Robert Noble, Türkiye’nin inşaat sektöründeki büyük potansiyeline ve artan çevre bilincine dikkat çekiyor. Yaratıcısı Robert Noble’ın, 1999 yılında Marmara Depremi’nde gördüğü çadır kentlerden etkilenerek geliştirilmesine odaklandığı ECOR ürünleri ile hafif, dayanıklı ve sağlıklı yaşam alanları yaratılması mümkün olabilecek. Noble Environmental Technologies’in (NET, Noble Çevreci Teknolojiler Şirketi) kurucusu, mimar Robert Noble, sürdürülebilir, çevreci ve yenilikçi bir geri dönüşüm teknolojisi ile üretilen ECOR’u tanıtmak üzere Türkiye’ye geldi. Noble Environmental Avrupa Yönetim Kurulu üyesi Meltem Kurtsan’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte ikramlar da ECOR ürünleriyle yapıldı.
“Türkiye’deki yapı sektörünün gelişimi heyecan verici”
Noble Environmental Technologies’in (NET, Noble Çevreci Teknolojiler Şirketi) kurucusu olmanın yanı sıra mimar, çevre ve endüstri tasarımcısı, girişimci ve iş adamı kimlikleri ile 30 yıllık kariyerinde pek çok ödüle layık görülen Robert Noble Türkiye pazarına girmekten dolayı son derece mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi. Bu pazara girme kararını almakta en büyük itici gücün Türkiye’deki inşaat sektöründeki hızlı büyüme ve giderek artan çevre bilinci olduğunu belirten Noble; “ECOR satışları Amerika ve Avrupa’da son iki yılda çok hızlı büyüdü. Sırbistan’daki üretim kapasitemiz, Ağustos 2015’de üretime açılacak ilave tesislerimizle 5’e katlanacak. Avrupa, Türkiye, Ortadoğu, Rusya ve Afrika’da büyüyebilmek için sermaye artırımı yapacağız. Türk yatırımcıları da aramızda görmek istiyoruz” diyerek, Türkiye’de de fabrika açmayı hedeflediklerini de belirtti. Noble Environmental Europe Yönetim Kurulu üyesi Meltem Kurtsan ise Türkiye’de artan çevre duyarlılığı ve sağlıklı yaşam bilinci ile ECOR’un kısa vadede mobilya ve iç dekorasyonda, gerek ofisler, gerek oteller, gerekse evlerde yaygın olarak kullanılmaya başlayacağına inandığını söyledi.
ECOR doğa ile dost, alternatif bir yapı malzemesi
Dünya yapı sektöründe çığır açan ECOR, Noble Environmental Technologies (NET, Noble Çevreci Teknolojiler Şirketi) ve ABD Tarım Bakanlığı (USDA) Orman Ürünleri Laboratuarı işbirliği ile geliştirildi. ECOR, orman, tarım ve şehir atıklarından elde edilen her çeşit doğal selülozun; entegre tesislerde yüksek teknoloji ve özel bir formül ile çeşitli aşamalardan geçerek, sadece su, ısı ve basınç uygulanması ile üretiliyor. %100 biyolojik bazlı olan ECOR, zehirsiz olmasının yanı sıra muadillerine göre daha sağlam, daha esnek, 4’te 1’e kadar daha hafif, daha kolay işlenebilir olmasıyla öne çıkıyor. ECOR’un üretiminde hiçbir ağaç kesilmediği gibi; atık karton, gazete, ofis kâğıtları, orman atıkları, talaş, ekin sapları ve hatta yumurta kabuğu, kahve telvesi, ceviz, fındık, fıstık gibi kuruyemiş kabukları, kot kumaşı gibi her tür tarımsal ve kent atıkları, hammadde olarak kullanılabiliyor.
Dünya devleri ECOR kullanıyor
Dünyada çevrecilik ile ilgili duyarlılıklarını bir üst lige taşımak isteyen global şirketler de ECOR’u tercih ediyor. ECOR’u ilk kullananlar arasında Google, Yahoo, Starbucks, Wholefoods, Lucky Buddha Beers, H&M, Toms Shoes, Microsoft, Ikea ve 20th Century Fox gibi dünyaca ünlü firmalar bulunuyor.